Bloemen burgemeester voor eerste bezoeker Norschoten


Met het doorknippen van een lint maakt burgemeester Breunis van de Weerd beperkte toegang tot de locatie Elspeet van Zorgorganisatie Norschoten weer mogelijk.
Met het doorknippen van een lint maakt burgemeester Breunis van de Weerd beperkte toegang tot de locatie Elspeet van Zorgorganisatie Norschoten weer mogelijk. (Foto: Zorgorganisatie Norschoten)

Bloemen burgemeester voor eerste bezoeker Norschoten

  Nieuwsflits

ELSPEET - Burgemeester Breunis van de Weerd heeft dinsdag 2 juni een boeket bloemen geschonken aan de eerste bezoeker van Zorgorganisatie Norschoten, locatie Elspeet. Daarna maakte hij met het doorknippen van een lint symbolisch de beperkte toegang tot Norschoten weer mogelijk. Zelf mocht hij daarna niet naar binnen.


Rikje Bouwman-Huisman bezocht deze dinsdag voor het eerst in weken haar schoonmoeder mevrouw Bouman-Van den Hoorn. Bezoek was sinds donderdag 19 maart niet mogelijk door het bezoekverbod aan verpleeghuizen. Directies bepalen een deel van de bezoekregels zelf. Deze regels kunnen dus per verpleeghuis verschillend zijn.
De gemeente Nunspeet is zwaar getroffen door het coronavirus. De meeste overlijdens vonden plaats in verzorgings- en verpleeghuizen. Na een periode van zorgen, angst en veel verdriet, is burgemeester Van de Weerd blij dat er weer voorzichtig vooruit gekeken kan worden. ''Het gaat zoveel beter dat enig bezoek weer kan worden toegestaan. Corona is nog niet over en het is nog steeds vlakbij ons. Ik ken de Elspeters een beetje en weet hoe graag ze weer op bezoek komen. Ik bind hen op het hart: doe het alleen als je zelf niet verkouden bent. En houd je nauwkeurig aan de regels van de woonvorm die je bezoekt.''
Vanaf deze week is het weer mogelijk om cliënten van Norschoten te bezoeken. Karin Breuker, raad van bestuur: ''Wij zijn blij dat wij onze deuren weer voor bezoek mogen openen al is het in aangepaste vorm. Familie, cliënten en medewerkers van Norschoten hebben naar dit moment uitgekeken.''
Voor Zorgorganisatie Norschoten is het openen van de deuren ook spannend. Want wat doet dit met cliënten? Houden ze het virus buiten de deur? Norschoten start daarom voorzichtig met één vaste bezoeker per cliënt en één of twee bezoekmomenten per week.

''Nee, de burgemeester mocht inderdaad niet mee naar binnen'', lacht Gerrie van der Laan, leidinggevende locatie Elspeet, ''wij houden ons écht aan de regels. De gezondheid van onze cliënten staat voorop.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden