Projectkoor Canto Felice oefent weer samen


Drie leden van Canto Felice repeteren op afstand.
Drie leden van Canto Felice repeteren op afstand. (Foto: Canto Felice)

Projectkoor Canto Felice oefent weer samen

  Nieuwsflits

NUNSPEET - Na drie maanden niet samen gezongen te hebben, zijn de leden zaterdag 6 juni weer voor bij elkaar gekomen om - op ruime afstand van elkaar - te zingen. In groepjes van maximaal tien deelnemers. Leden die dat (nog) niet aandurfden zonden mee via een videoverbinding.
Een van hen: ''Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Voor ons is samen zingen zo belangrijk. Ondanks alle creatieve oplossingen in deze nare coronatijd als een gezamenlijke 'Dagapp' waarin iedere om de beurt een dag beheerder is en op die manier een kijkje in ieders dagelijkse leven kon geven, een wedstrijdpuzzel waarin de deelnemers een arrangement konden winnen naar eigen keuze, een 'Dit- Ben- Ik' boek met hetzelfde doel en regelmatig videobellen, fietsafspraken, wandelafspraken en picknicken in kleine groepjes, is echt met elkaar zijn en zingen het allerleukst!''
De coronatijd heeft ook veel nieuwe nummers opgeleverd; vanwege de extra tijd die iedereen heeft waren alle bestaande (ruim 60) nummers al behoorlijk goed onder de knie en om de motivatie hoog te houden en nieuwe uitdagingen aan te gaan heeft de dirigent Astrid Parijs tien nieuwe nummers gearrangeerd. Ook heeft de winnares van de puzzel een arrangement naar keuze aangevraagd. Zij heeft het nummer 'Happy' van Pharell Williams mogen toevoegen aan het repertoire.
Voor de zomer worden er nog twee coronaproof repetities plaatsvinden en eind augustus wordt de workshop 'Zingen bij Kampvuur' gehouden. De deelnemers hopen dat er binnenkort ook weer kan worden opgetreden, want ook daar wordt naar uitgekeken.
Voor meer informatie: https://projectkoor-canto-felice.jimdofree.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden