Inzamelingsactie spelletjes voor Philadelphia Zorg


Foto: 'Veel Liefs'

Inzamelingsactie spelletjes voor Philadelphia Zorg

  Nieuwsflits

NUNSPEET - Heb jij spellen en puzzels op zolder? Of knutselspullen en buitenspeelgoed? Het initiatief ‘Veel Liefs’ zamelt deze in zodat ze een tweede leven krijgen bij mensen met een verstandelijke beperking. Na diverse andere projecten is Philadelphia Zorg nu de gelukkige organisatie. ‘Veel liefs’ hoopt landelijk zoveel te verzamelen dat ze alle 530 locaties een box cadeau kan doen. Spelletjes inleveren kan van 4 t/m 15 juni door heel Nederland.

Recent gingen veel dagbestedingslocaties bij Philadelphia weer open. Dat gaat stapsgewijs en vooralsnog kunnen alleen de mensen die thuis of zelfstandig wonen weer aan de slag. Bewoners op de woonlocaties moeten nog even wachten en krijgen dagbesteding in eigen huis. Gelukkig kunnen al deze bewoners wel weer bezoek ontvangen. Soms gewoon op het appartement, soms met glas ertussen en soms door in de tuin af te spreken. Toch is er nog steeds minder bezoek dan normaal en kunnen bewoners wel een extraatje gebruiken.

‘Veel liefs’ zamelt sinds de intelligente lockdown speelgoed in voor verrassingsboxen voor de zorg. Initiatiefnemer Wenda Linthorst: “Elke dag ontvang ik mailtjes en kaarten van woongroepen waarin ze vertellen hoe blij iedereen is met de doos met spulletjes die door ons is gebracht!” Linthorst organiseert deze acties samen met alumni van Nederlandse Hotelscholen (hotello’s) en had hiermee al succes in regio Friesland, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht, waardoor zij al duizenden mensen met een verstandelijke beperking een mooi moment hebben kunnen geven. Ze vervolgt: “Het mooie is, dat mensen nu hard bezig zijn met ont-spullen in corona-tijd en sommige kringloopwinkels al aangeven niet meer aan te kunnen. Dan is dit een mooi alternatief, wij ontvangen je producten graag!”

Stans Damen van Philadelphia is blij dat ‘Veel Liefs’ nu Philadelphia gaat ondersteunen: “Toen de dagbestedingen moesten sluiten, zijn wij direct gestart met het organiseren van andere activiteiten. Zoals Hallo Thuis; een platform met doorlopend videoprogramma specifiek gemaakt voor iedereen met een verstandelijke beperking. Toch is een fysieke box met spellen en puzzels een mooi cadeau voor de mensen die wij ondersteunen. Ik heb nu al zin in de reacties.”

Iedereen kan nog tot en met 15 juni meedoen; particulieren en bedrijven. Stuur je mooie (buiten)spellen, puzzels en knutselspullen op naar een van de locaties van Postillion Hotels in Nederland t.a.v. 'Veel Liefs'.

Meer informatie: www.veel-liefs.nl

Philadelphia Zorg

Ruim 7.000 medewerkers van Philadelphia ondersteunen door heel Nederland zo’n 8.600 mensen met een beperking en helpen zo iedereen het beste uit zichzelf te halen. Dat doet zij voor de mensen die bij deze organisatie wonen, intensieve zorg krijgen of ambulante begeleiding, als voor de mensen die komen logeren of hun dag zinvol willen invullen. Philadelphia helpt cliënten zo zelfstandig mogelijk te leven en zoveel mogelijk zelf te doen.

'Veel Liefs'

Afgestudeerden van de hoge hotelscholen in Nederland zetten zich belangeloos in voor woonzorginstellingen in de zorg sinds de uitbraak van corona. Het grote netwerk is in staat om op korte termijn zaken te organiseren en daardoor voor mooie geluksmomentjes te creëren in de zorg. In het dagelijks leven is iedereen werkzaam bij andere organisaties. Zo is initiatiefnemer Wenda Linthorst verder strategisch adviseur klantgerichtheid voor diverse A-merken en formules, Pim Pelser conceptontwikkelaar en Anna Casemier hospitality adviseur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden