Vierhoutense studente finalist verkiezing jongerenvertegenwoordiger VN


Eva  Koffeman uit Vierhouten.
Eva Koffeman uit Vierhouten. (Foto: eigen foto)

Vierhoutense studente finalist verkiezing jongerenvertegenwoordiger VN

  Nieuwsflits

De 21-jarige Eva Koffeman uit Vierhouten is doorgedrongen tot de finale om jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties te worden.

VIERHOUTEN - De Nationale Jeugdraad kiest elke twee jaar nieuwe jongerenvertegenwoordigers om het land door te trekken om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden als het gaat om gelijkheid, duurzaamheid, vrede en veiligheid en internationale samenwerking. Die meningen nemen ze vervolgens mee naar conferenties in binnen- en buitenland. Dit jaar wordt er voor het eerst een jongerenvertegenwoordiger 'Biodiversiteit en Voedsel' gekozen.

Eva Koffeman komt uit Vierhouten en studeert communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze behaalde voordien haar bachelor in politicologie en psychologie aan University College Utrecht. Eva: “Wij mensen hebben de neiging te veel aandacht te besteden aan onze kortetermijnbelangen, waarbij de westerse mens en z'n geld centraal staan. De huidige generatie politici lijkt zich te weinig te bekommeren om de toekomst van toekomstige generaties, is te veel bezig met het behartigen van de belangen van business as usual. Door dat kortetermijndenken staan er nu één miljoen plant- en diersoorten op het punt om uit te sterven. Namens de jongeren van Nederland wil ik bij de Verenigde Naties pleiten voor meer serieuze aandacht om het uitsterven van nog meer soorten te stoppen.

“Of dat niet te hoog gegrepen is? Welnee, Greta Thunberg is nu 17 jaar en het is haar ook gelukt om iedereen bij de Verenigde Naties met de neus op de feiten te drukken als het om de opwarming van de aarde gaat. Het uitsterven van planten en diersoorten is van minstens net zo'n groot belang en hangt trouwens ook samen met de missie van Greta.”

Deze week vindt de verkiezing plaats van Jongerenvertegenwoordiger 'Biodiversiteit en Voedsel'. De twee finalisten, onder wie Eva, voeren acht dagen lang campagne om zo veel mogelijk online stemmen te verzamelen. Stemmen kan op stem.njr.nl/eva. De winnaar wordt bekend gemaakt op het verkiezingsevenement 'Over de Grenzen' op maandag 22 juni in Naturalis in Leiden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden