Vanaf de bank op bezoek bij duurzaam huis


De woning van Theo te Winkel in Hattem.
De woning van Theo te Winkel in Hattem. (Foto: Theo te Winkel)

Vanaf de bank op bezoek bij duurzaam huis

  Nieuwsflits

NOORD-VELUWE– Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt maandagavond 22 juni de kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Theo te Winkel geeft dan uitleg over de duurzame maatregelen die hij toepaste in zijn woning in Hattem, zoals de isolatie, zonnecollectoren en het gebruik van regenwater voor het spoelen van het toilet. Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Theo heeft zijn woning in 2011 laten bouwen en wilde zich goed voorbereiden op de toekomst. “Wij hebben 32 zonnepanelen op het dak, zonnecollectoren en een pelletkachel. Het regenwater vangen wij op, en wordt gebruikt in de badkamers en in de tuin.” Tijdens de online thematour vertelt hij over de keuzes die hij destijds heeft gemaakt, en hoe deze hem nu bevallen. “Zo hoop ik anderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning.”

In de maand juni vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met Veluwe Duurzaam en gemeente Hattem, en is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen.

Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Of het nu gaat om HR++ glas, zonnepanelen of een aardgasvrije woning, alle ervaringen zijn welkom. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden