Christelijke boekhandel Blijmare nu op toplocatie


Agnes Drenth heeft het lint doorgeknipt en daarmee de nieuwe Blijmare geopend. Voorzitter André Russchen staat klaar met de bloemen,
Agnes Drenth heeft het lint doorgeknipt en daarmee de nieuwe Blijmare geopend. Voorzitter André Russchen staat klaar met de bloemen, (Foto: Dick Baas)

Christelijke boekhandel Blijmare nu op toplocatie

  Nieuwsflits

De Christelijke Boekhandel Blijmare in Nunspeet bestaat zo'n 35 jaar. Maar de locatie aan de Marktstraat lag niet meer in de loop van het winkelend publiek. Toekomst voor de boekhandel was er zeker, maar dan moest een andere locatie in het centrum gevonden worden. Dat lukte aan de Stationslaan 10g.

NUNSPEET - De Christelijke Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente stonden aan de wieg van Blijmare. Na dalende omzetten kwam de discussie: stoppen of ergens anders doorgaan?. Er kwam een nieuwe stichting met een enthousiast bestuur. André Russchen (voorzitter) en Ben Bruijnes schetsen de ontwikkelingen. Er kon aan de Stationslaan een pand gehuurd worden. Dat zou enthousiast ingericht gaan worden, maar corona gooide wat roet in het eten. Dus duurde het aanmerkelijk langer voor alles ingericht was.

Voor de winkeldeur ligt in het trottoir een steen met het bekende Ichthus-symbool. Bij het aanbrengen leverde dat in onvervalst Amsterdams de vraag op: "Komt hier een viswinkel?"

Blijmare heeft een breed assortiment in christelijke boeken, maar verkoopt ook cadeauartikelen en lokale streekproducten. Psalm 34:9 staat daarbij vermeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden