Contract nieuwbouw Da Costa Elspeet getekend


Wethouder Leen van der Maas met Rob van der Leij (algemeen directeur Van der Leij bouwbedrijven).
Wethouder Leen van der Maas met Rob van der Leij (algemeen directeur Van der Leij bouwbedrijven). (Foto: Gemeente Nunspeet)

Contract nieuwbouw Da Costa Elspeet getekend

  Nieuwsflits

In het gemeentehuis hebben wethouder Leen van der Maas en Rob van der Leij van Van der Leij Bouwbedrijven het contract getekend voor de nieuwbouw van de Da Costaschool plus een gymzaal in Elspeet. De bouw start dit najaar op de plek van de oude school.

Door de redactie

NUNSPEET - De ontwerpfase van de gebouwen heeft een gezamenlijk gebouw voor de school en de gymzaal opgeleverd. Op basis van een ontwerp heeft de aanbesteding van de nieuwbouw plaatsgevonden. De winnende aannemer is Van der Leij Bouwbedrijven.

Bouwkosten worden geraamd op 3.750.000 euro

De totale bouwkosten worden geraamd op 3.750.000 euro. Na de zomervakantie worden de school en de gymzaal gesloopt zodat daarna de bouw kan starten. De planning is om de school met ingang van schooljaar 2021/2022 in gebruik te nemen. De school gaat voor schooljaar 2020/2021 gebruik maken van de tijdelijke huisvesting op het terrein voor de Boaz-Jachin in Elspeet.

In maart 2017 heeft de gemeenteraad het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting (SHP) vastgesteld. In dit plan zijn diverse nieuwbouwplannen voor onderwijshuisvesting geformuleerd. Een onderdeel betreft de nieuwbouw van onderwijshuisvesting in Elspeet en specifiek de nieuwbouw van de Da Costa in Elspeet. De Da Costa Elspeet staat aan de Vierhouterweg naast de gymzaal. Aangezien ook de gymzaal aan vervanging toe is, heeft het college besloten de school en de gymzaal tegelijkertijd te vernieuwen op de bestaande locatie aan de Vierhouterweg.

Verantwoordelijk wethouder Leen van der Maas is blij dat de eerste nieuwbouw van een school als onderdeel van het integrale onderwijshuisvestingsplan nu werkelijkheid wordt. “Er is hard gewerkt door vele partijen en dan is het resultaat van die inspanning een belangrijke mijlpaal voor het onderwijs in de gemeente Nunspeet.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden