De Ontdekking zoekt nieuwe directeur


Afscheid nemen op het schoolplein. Hesley van Houwelingen was blij verrast met de grote belangstelling.
Afscheid nemen op het schoolplein. Hesley van Houwelingen was blij verrast met de grote belangstelling. (Foto: Dick Baas)

De Ontdekking zoekt nieuwe directeur

  Nieuwsflits

'Montessorischool De Ontdekking heeft toekomst'

Dick Baas

Een 'afscheidsreceptie' op het schoolplein. Het was een creatieve oplossing om ouders en genodigden afscheid te laten nemen van Hesley van Houwelingen die negen jaar directeur van de Montessoribasisschool De Ontdekking in Nunspeet was. Zij verwisselt Nunspeet voor de stad Groningen. Een opvolger is er nog niet. Er komt een interim.

NUNSPEET - Hesley van Houwelingen had dit jaar jaar een huis in het noorden van het land gekocht met het idee in Nunspeet te blijven werken. Maar ze merkte dat de reistijd haar toch begon op te breken. "Ik heb toen geprobeerd om op de enige Montessorischool in Groningen-stad te gaan werken. En ik ben het geworden."

Supertrots

Hesley is supertrots op de school die ze verlaat. "De school is mooi groeiende. Er is veel instroom met een grote onderbouw." De missie om de school weer 'op de kaart te zetten' is gelukt. Daar zit een heel verhaal achter, dat alles te maken heeft met het openbaar onderwijs in Nunspeet. De laatste openbare school De Schakel zou moeten sluiten wegens gebrek aan leerlingen. De school zou haar brinnummer (brin is basisregistratie instellingen) inleveren en een dependance van een school in Elburg worden. Maar er kwam een andere oplossing: de Stichting Monton, waartoe De Ontdekking behoorde, droeg per 1 augustus 2018 de eigendom van de school over aan de Stichting Proo, een regionale stichting voor openbare scholen, waartoe De Schakel behoorde. De Ontdekking kreeg het brinnummer van De Schakel en daarmee werden openbaar onderwijs en Montessori-onderwijs gecombineerd. Het blijkt een succesvolle oplossing. De Ontdekking groeit weer. Hesley heeft de overstap van Monton naar Proo als heel prettig ervaren. "De Stichting Proo heeft nog een Montessori-school in Vaassen en daar werken wij dus ook mee samen."

De school heeft een regionaal karakter. Er komen ook leerlingen uit Harderwijk, Hulshorst, Vierhouten, Doornspijk en uiteraard alle wijken van Nunspeet.

30 jaar

Hesley van Houwelingen is sinds 2011 directeur van de de Montessorischool De Ontdekking, maar ze zou in augustus van dit jaar al 30 jaar aan de school verbonden zijn. Ze is geboren in Gorinchem, opgegroeid in Putten en kwam in Nunspeet werken aan de montessorischool aan de Jan van Vurenstraat. André Hottinga was toen de schoolleider. Hesley volgde Ritha Grobbee op als directeur.

Ze heeft in die 30 jaar met heel veel plezier in Nunspeet gewerkt. "Ik heb een fantastisch team. Samenwerking met ouders is heel erg fijn. Ik laat dus heel veel achter."

Begrip

De Ontdekking is een begrip in Nunspeet, ook al bestaat de naam pas sinds 2010. De school begon op 1 augustus 1979 in een vroegere kleuterschool aan de Schoolweg, kreeg in 1981 nieuwbouw en verhuisde later naar het voormalige school Tweeluik.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden