Mondkapjesbeleid St. Jansdal aangepast


Mondkapjes. Ter illustratie.
Mondkapjes. Ter illustratie. (Foto: M.v.d. Brink)

Mondkapjesbeleid St. Jansdal aangepast

  Nieuwsflits

REGIO - Afgelopen dagen was het mondkapjesbeleid van ziekenhuis St Jansdal regelmatig aan de orde in de media. Met name de toegang tot de ziekenhuizen in Harderwijk en Lelystad stond hierin centraal. Mede naar aanleiding van opmerkingen van patiënten heeft St Jansdal het beleid met betrekking tot de mondkapjes aangepast.

Een woordvoerder van het ziekenhuis: ''De aanpassing houdt in dat patiënten en bezoekers met corona-gerelateerde klachten verplicht zijn een mondkapje van het ziekenhuis te dragen. Dit omdat ze met deze klachten potentieel besmettelijk kunnen zijn. Patiënten die uitsluitend ter bescherming van zichzelf een eigen mondkapje dragen, respecteren wij en hen zal de toegang niet worden geweigerd.

''We erkennen dat ons beleid in de afgelopen periode voor verwarring heeft gezorgd. Het is ook niet altijd goed gegaan. Dit kwam omdat het beleid van het ziekenhuis primair gericht was op de bescherming van andere patiënten en medewerkers in het ziekenhuis. Het onderwerp 'mondkapjes' houdt velen in de samenleving momenteel bezig. Steeds meer mensen kiezen er voor om een mondkapje te dragen. St Jansdal wil daar rekening mee houden.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden