Achtste Run for Joyce op 18 september


Ook dit jaar zijn start en finish op Sportpark de Heughte.
Ook dit jaar zijn start en finish op Sportpark de Heughte. (Foto: DRIES VAN DIJK)

Achtste Run for Joyce op 18 september

  Nieuwsflits

'Juist nu is
steun aan weeskinderen van belang'

door de redactie

De hardlopers moeten nog even geduld moeten hebben wat de inschrijving betreft, maar de datum kan alvast genoteerd worden. Vrijdag 18 september zal, onder voorwaarde dat de regelgeving het toelaat, het startschot worden gegeven voor de achtste editie van Run for Joyce.

REGIO - Stichting Run for Joyce heeft namelijk de intentie uitgesproken om juist ook dit jaar weer een hardloopevenement neer te zetten om aandacht te vragen voor gehandicapte weeskinderen in nood. De run zal qua voorzorgsmaatregelen uiteraard aangepast worden op de dan geldende regelgeving. De run is gebaseerd op het protocol ‘Verantwoord hardloopevenementen organiseren’ van de Atletiekunie.

Voorbereidingen

De voorbereidingen verlopen anders dan andere jaren. Het in kaart brengen van de regelgeving omtrent het coronavirus, afstemming met betrokkenen en de vertaalslag hiervan naar de run kost de nodige tijd en energie. Toch hoopt het bestuur van Stichting Run for Joyce weer een mooi hardloopevenement neer te zetten. Een hardloopevenement waarbij de afstand van 1,5 meter gewaarborgd wordt en de sfeer versoberd zal zijn qua vertier, eet-/drinkgelegenheid rondom het parcours en aantal toeschouwers.

Sponsoring

De sponsoring is nog lang niet rond, er is door het bestuur bewust gekozen om de sponsoren nog niet aan te schrijven in deze voor vele bedrijven ook moeilijke tijd.

Mooie omgeving

Toch wordt er juist in deze tijd een hardloopevenement georganiseerd. Niels Visser, voorzitter van Run for Joyce, legt uit: ''Hardlopers hebben de afgelopen weken de nodige trainingsrondjes kunnen maken, echter veel hardloopevenementen zijn afgelast. Wij zouden het mooi vinden om deze hardlopers toch de mogelijkheid te geven om een goede prestatie neer te zetten tijdens een wedstrijd in de mooie omgeving van Oosterwolde.''

Weeskinderen

Het is echter niet de enige en belangrijkste reden voor het evenement. Visser: ''De omstandigheden door corona raken iedereen, zo ook de gehandicapte weeskinderen in China. Juist nu is steun aan deze weeskinderen van groot belang. Wij verwachten met het evenement weer de nodige aandacht te kunnen geven aan de nood aldaar en hopen daarnaast door de run onze financiële steun te continueren.''

Inschrijving

Hoe het programma er precies uit komt te zien, zal pas op het laatste moment bekend gemaakt kunnen worden op basis van de dan geldende regelgeving. De afstanden zijn in ieder geval gelijk aan die van vorige edities. Dit betekent dat er gelopen kan worden op 2,5, 5 en 10 kilometer. Voor de kinderen tot en met 12 jaar is het mogelijk 500 op 1000 meter te lopen.

Naar verwachting zal vanaf eind augustus de online inschrijving geopend worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden