Op de hoek van de Elizabethlaan en de Fabiolalaan staat een bord met een plattegrond van het Belgenkamp.
Op de hoek van de Elizabethlaan en de Fabiolalaan staat een bord met een plattegrond van het Belgenkamp. (Foto: Dick Baas)

Paaltjes met QR-codes ook voor verhalen uit WOI

  Nieuwsflits

De geschiedenis van de WOII in Nunspeet komt goed tot leven in de verhalen die op paaltjes met een QR-code te lezen zijn. Maar Nunspeet, en ook Oldebroek, hebben een rol gespeeld in WOI. Vluchtoord Nunspeet in de Belgenbuurt is een begrip. Ook dat is nu voor iedereen te lezen.

NUNSPEET - Zeven paaltjes met verhalen en heel veel foto's schetsen het beeld van de vele vluchtelingen die in 1914 België ontvluchten en onder meer in Nunspeet een schuilplaats vonden. De plattegrond van het Belgenkamp staat al veel langer op de hoek van de Elizabethlaan en de Fabiolalaan. Nu geeft het paaltje met de QR-code nog veel meer uitleg. De vluchtelingen kwamen vanuit Oldebroek aan op het station Nunspeet. Het Nunspeetse kamp telde zo'n 6500 vluchtelingen. Lees het verhaal maar een via het QR-paaltje bij het perron van station Nunspeet.

Ook bij De Klokkenberg aan de Laan staat een paaltje. Want in pension De Klokkenberg zetelde de regeringscommissaris, die verantwoordelijk was voor het vluchtoord. Veel vluchtelingen zijn begraven aan de Eperweg. Bij het monument een QR-code.
Alle verhalen zijn ook te lezen op de website www.nunspeetuitdekunst/ontdek/geschiedenis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden