Podium op de Dorpsstraat
Podium op de Dorpsstraat Eigen foto

Woensdagavond 17 augustus de 49e editie Ronde van Nunspeet!

Overig Deel je nieuws

Direct na de opening om zes uur zullen de allerkleinsten in 2 leeftijdsklassen (2-3 & 4-5 jaar) op een 100 meter parkoersje op de Dorpsstraat (tussen Bergakkerweg en Beregoed) hun wedstrijd om het “Kampioenschap van Nunspeet Loopfietsen” doen. Daarvoor worden loopfietsjes mét helm door ATB Ver. Oldebroek beschikbaar gesteld! Voor de winnaar is een waardebon van Intertoys te verdienen! De nummers 2 & 3 krijgen ook, net als de winnaar een snoepzakje van Jamin. 

Om half zeven en 18:45 gaan twee categorieën, 6 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar na elkaar van start in het “Kampioenschap van Nunspeet Jeugd”. Zij rijden respectievelijk twee en drie verkorte ronden van het wedstrijd parkoers (halverwege Driestweg linksaf Spoorlaan). Ook voor deze winnaars is een waardebon van Intertoys te verdienen en krijgen 2e & 3e, net als de winnaar een snoepzakje van Jamin. Alle deelnemende kinderen krijgen een mooie medaille én ijsbonnetje voor Het IJscafé, als zij na hun wedstrijd hun rugnummer inleveren!

Om zeven uur starten de recreanten (vanaf 15 jaar) geboren of woonachtig in de gemeente Nunspeet, om het “Kampioenschap van Nunspeet” over 25 minuten + 1 ronde wedstrijd. De eerste drie aankomende bij dames en heren worden op het podium om 19:30 uur door waarnemend burgemeester Céline Blom en Miss Rose gehuldigd en krijgen van de gemeente een prachtige bokaal! We rekenen dit jaar op een grote deelname van TC De Volharding leden m/v, want tijdens de wekelijkse trainingsavonden zitten daar bij de dames en heren serieuze kandidaten bij! In verband met aantal beschikbare loopfietsen (20), maar ook voor de ander categorieën om het “Kampioenschap van Nunspeet” kan iedereen van tevoren zich alvast aan melden. Stuur een mail vóór 15 augustus met je volledige naam, adres/woonpl., geboortedatum, J of M én welke Categorie naar renners@rondevannunspeet.nlDaarnaast kan ook op woensdag 17 augustus tussen 17:15 - 17:45 uur in de geluidswagen op de Markt ingeschreven te worden. Deelname is gratis en iedereen krijgt een rugnummer, welke na de wedstrijd aldaar ingeleverd moet worden. 

Na deze wedstrijden volgen nog twee wedstrijden; dé finale om het Veluweklassement voor Elite, Beloften en Amateurs om kwart-voor-acht over 40 ronden. Daarna volgt direct de Shimano Rush race, een afvalwedstrijd voor 20 renners. Zij hebben al punten kunnen verdienen in Heerde-27apr, Nijkerk-11 jun, Ugchelen-2 jul, Horst&Telgt-6 jul, Epe-14 jul en Elspeet-10 aug. én 1e wedstrijd in Nunspeet. Alle klassen rijden bij elkaar en kunnen in beide wedstrijden punten verdienen, naast premies. Er hebben zich al meer dan 100 renners aangemeld… Dat belooft wederom een klapstuk!Alle wedstrijden kunnen ter plaatse gratis langs het parkoers of op grote beeldscherm gevolgd worden. Dorpsherberg De Roskam speelt in op dit evenement en maakt een speciaal terras mét (DJ)muziek!

Loopfiets primeur in Nunspeet!
advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00