Afbeelding
Veilig Verkeer Nederland

Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

Overig Deel je nieuws

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met de PCBO afd. Nunspeet en de gemeente Nunspeet, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Nunspeet. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Nunspeet en in opdracht van de provincie Gelderland.

1e bijeenkomst: donderdag 15 september 2022 van 09:30-11:30 uur

2e bijeenkomst: donderdag 22 september 2022 van 09:30-11:30 uur

Locatie: Kerkelijk centrum ‘De Wheme’, Ds. De Bouterlaan 5, 8071 GX Nunspeet       

U wordt op beide dagen verwacht

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. 

VVN biedt u daarnaast een individuele praktijkrit aan in uw eigen auto. Met een ritbegeleider maakt u een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten. De praktijkrit is er om u tips en adviezen te geven ten aanzien van uw rijvaardigheid. U kunt door deelname uw rijbewijs niet verliezen. Verdere informatie hierover ontvangt u na aanmelding.

“Ik twijfel niet aan mijn rijvaardigheid, maar op aanraden van mijn vrouw heb ik toch deelgenomen aan de praktijkrit. Ik heb van de ritadviseur goede tips en adviezen gekregen over onder andere mijn kijkgedrag en voertuigbeheersing. Ik voel me nu een stuk zekerder en veiliger achter het stuur.” Theo Rutgers (83 jaar). 

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN 

Opfriscursus Nunspeet. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer.

Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00