test op computer
test op computer eigen foto

Aandacht voor de Week van Lezen en Schrijven bij Inclusief Groep

Overig Deel je nieuws

Van 8 t/m 14 september was de jaarlijkse Week van Lezen en Schrijven. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor de laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heeft deze groep mensen ook moeite met digitale vaardigheden, zoals het omgaan met een computer of smartphone.

Binnen Inclusief Groep werken veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Belangrijk dus dat hier aandacht voor is. Afgelopen week heeft Inclusief Groep daarom bij ruim 60 medewerkers de basismeter van Stichting Lezen & Schrijven afgenomen voor taal of digitale vaardigheden.

Test via computer 

De medewerkers vanuit de diverse afdelingen, zoals Productie, Elektromontage, Groen en Schoonmaak konden zich hier zelf voor opgeven. Onder begeleiding van onze trainer werd de test via de computer afgenomen. Afhankelijk van de uitslagen, bieden we de medewerkers een cursus voor taal of digitale vaardigheden aan.

Lezen en schrijven

De cursus duurt 20 weken waarbij de medewerkers elke week twee uur les krijgen onder werktijd. Naast deze cursus wordt ook onderzocht of er andere middelen mogelijk zijn om deze groep medewerkers te ondersteunen bij het lezen en schrijven en de digitale vaardigheden.

Zelfvertrouwen

Zo ondersteunen we ze graag in dat wat ze willen leren. En zo wordt werk, maar ook het dagelijks leven voor hen een stuk gemakkelijker. Want kunnen lezen en schrijven geeft mensen zoveel meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Dat is iets waar wij als Inclusief Groep graag een bijdrage aan willen leveren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 3 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 7 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00