Ilona Klapper (L) en Wendy den Boon (R), namens de organisatie van de Jeugdkeiler, hebben er alle vertrouwen in!
Ilona Klapper (L) en Wendy den Boon (R), namens de organisatie van de Jeugdkeiler, hebben er alle vertrouwen in! Peter Klapper

2 juni 2023 gaat het gebeuren! De allereerste Jeugdkeiler!

30 oktober 2022 om 20:23 Overig Deel je nieuws

De ambitie bestaat al een jaar of vier, concrete plannen liggen al 3 jaar kant en klaar op de plank en het enthousiasme bij de organisatie is onverminderd groot. De organisatie weet het zeker, in 2023 gaat het écht gebeuren; de allereerste Jeugdkeiler. De Keiler is al meer dan 25 jaar een begrip in Nunspeet. Wanneer de inschrijving open gaat op de eerste dag van het nieuwe jaar, zit hij eigenlijk al datzelfde moment bomvol. Je mag de spreekwoordelijke Keiler arena echter pas betreden op je 16e terwijl het gevoel bestond dat de jeugd al wel eerder mee zou willen doen. Nou, dat gevoel bleek terecht! In 2020, toen de eerste Jeugdkeiler gehouden zou worden en helaas vanwege Corona geen doorgang kon vinden, stonden er maar liefst 18 jeugdteams ingeschreven. 

Voor de Jeugdkeiler op 2 juni 2023 hebben we plek voor minimaal 12 en maximaal 24 teams. Een team bestaat uit 4 sporters en 2 volwassen begeleiders in de rol van coach en verzorger. De sporters mogen meedoen als ze op de dag van de Jeugdkeiler minimaal 11 jaar zijn en nog geen 16 jaar. Het startschot klinkt op vrijdagmiddag 2 juni om 16 uur. De strijd barst los op het marktplein. Daar staan 6 keilerwaardige proeven opgesteld, maar ook bij de Zandenplas staan er 3 proeven op de sporters te wachten. De wedstrijd heeft 2 looplussen van 2,5km en 1 fietslus van 7,5km. Een eigen mountainbike fietst natuurlijk het fijnst, maar als iemand geen mountainbike hebt, denken we graag met diegene mee. Er is altijd wel een oplossing te vinden!

Rond 19 uur verwachten we alle sporters weer terug op het marktplein. Hoog tijd om de leeg gestreden magen weer te vullen, te proosten op de topprestatie en natuurlijk de prijzen te verdelen! Er is een prijs te verdienen in de jongensklasse en in de meisjesklasse. De winnaars van beide klassen zullen tijdens de feestavond van de volwassen keiler, tegenover 600 sporters en vrijwilligers, nogmaals in het zonnetje gezet worden.

Over vrijwilligers gesproken, zonder de inzet van vrijwilligers geen Jeugdkeiler. Ben jij 18 jaar of ouder of ken jij mensen van 18 jaar of ouder en zou je willen helpen bij de Jeugdkeiler, dan kun je contact met ons opnemen via jeugdkeiler@nunspeetsekeiler.nl

In de aanloop naar de Jeugdkeiler willen we de jeugdige sporters zo goed als mogelijk voorbereiden. Zo zal er een loopclinic en een fietsclinic georganiseerd worden. De clinics  wordt de sporters aangeboden door Loopgroep2000 en TC de Volharding. De loopclinic van Loopgroep2000 heeft in de aanloop naar eerder voorgenomen edities al plaatsgevonden en was steevast een succes! Ook zal er een informatiebijeenkomst zijn met onder andere informatie over blessure preventie. Ook kun je tijdens die avond de concurrentie bekijken en inhoudelijke vragen stellen over de Jeugdkeiler.

Meedoen kost 50,-. Bij deelname is het gebruik van een helm verplicht. Meer informatie? www.denunspeetsekeiler.nl  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie