<p>Hier stond Pannenkoekenrestaurant De Stroopstok ofwel &#39;t Vosje. De fundamenten liggen er nog.</p>

Hier stond Pannenkoekenrestaurant De Stroopstok ofwel 't Vosje. De fundamenten liggen er nog.

(Foto: Dick Baas)

De Stroopstok gesloopt, Joris gaat naar De Pineta

  Politiek

Het was al bekend, maar wethouder Marije Storteboom heeft de Commissie Ruimte en Wonen formeel op de hoogte gesteld. Het zoeken naar een oplossing voor de verplaatsing van Restaurant Joris bij het Transferium kan gestopt worden. De eigenaren van Joris gaan hun restaurant voortzetten in het naastgelegen zalencentrum De Pineta.

NUNSPEET - Ada en Pedro Bruijnes hebben overeenstemming bereikt over de overname van De Pineta. Ze gebruiken het jaar 2021 om het zalencentrum te verbouwen tot een restaurant. Het college juicht deze ontwikkelingen toe en zal de commissie op de hoogte houden van de daadwerkelijk overgang.

Het voormalige Pannenkoekenrestaurant De Stroopstok (bij oudere Nunspeters beter bekend als restaurant 't Vosje) is gesloopt. De ondergrond alsmede delen van de fundering zijn nog niet verwijderd. Dat is een complexe klus in verband met de mogelijke aanwezigheid in de ondergrond van puin vermengd met asbest. Totdat de ondergrond is gesaneerd wordt blijft het terrein afgezet. Dat heeft betekenis voor de twee paden die vanaf de Jumbo naar de Elspeterweg liepen. Het meest noordelijke pad richting zebrapad wordt hersteld. Het zuidelijke pad blijft afgesloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden