Wie heeft 't ?!

  Politiek
Foto:

door Marianne Frijlink, VVD

Wie heeft 't? Dat is een uitdrukking van een goede vriend als je iets fijns vertelt.  Nou, wij dus: Nunspeters.

Wij 'hebben' het Veluwemeer, eindeloos mooie bossen, gratis parkeren, een grote weekmarkt, een vreedzaam dorp en de Zandenplas.Over de Zandenplas schreef Dick Baas onlangs een mooi stuk, over het ontstaan hiervan.Wie heeft 't, een grote schone recreatieplas waar je vrij, gratis en veilig kunt zwemmen en genieten.

Dat is een voorrecht. Het is me dan ook een ergernis om te zien hoe velen hier zo slordig mee om gaan. Het lijkt een grote asbak met al die peuken. Maar bleef het daar maar bij. Blikjes, luiers, flessen, van alles wat mensen achterlaten. Onlangs kreeg een kennisje een diepe snee van een stuk glas in het water; ze moest gehecht worden.Als iedereen een lege zak meeneemt, er alles in doet van je zelf en wat er rondom je ligt, hoeft niet elke dag iemand uren op te ruimen. Zo simpel!

En: de Bovenweg, Kolmansweg, Hullerweg, is naar blijkt een ideale sluiproute vanaf de nieuwe rondweg naar Lepelingen, Hulshorst en het Veluwemeer geworden. Is het een snelweg? Nou nee, maar vaak lijkt het daar wel op. De 60 kilometer is vaak 100 kilometer of meer.Er is geen fietspad en geen trottoir, een zachte berm, het voelt als gevaarlijk als je er fietst of wandelt. Strengere controle? Graag.

Als ik nou toch met het wensenlijstje bezig ben: wat zou een milieustraat in Nunspeet fantastisch zijn. De verantwoordelijkheid ligt bij de burger, maar de gemeente moet dit faciliteren, dus animeren. We zitten te springen om een milieustraat, zoals onder meer in Harderwijk en Almere.

Maar ik wil graag positief eindigen: Nunspeet, fijn om te wonen.

Meer berichten