<p>Moeder en dochter allebei kringkampioen. De een bij de pony's, de ander bij de paarden. Hoe gaan ze presteren bij de Gelderse kampioenschappen?</p>

Moeder en dochter allebei kringkampioen. De een bij de pony's, de ander bij de paarden. Hoe gaan ze presteren bij de Gelderse kampioenschappen?

(Foto: Wilma Frentz)

Moeder en dochter kampioen

  Sport

NUNSPEET - Werd Elise Jansen met haar pony Uncle Sam kringkampioen in de klasse M2, haar moeder Annemarie Jansen-Migchelbrink volgde een week later met haar paard Feniks als kringkampioen bij de dressuur  in de klasse Z1.

De Nunspeetse Ruiterclub presteerde goed bij de selectiewedstrijden voor de Regiokampioenschappen van de Kring Noord Veluwe en Oost Flevoland. Omdat het pas sinds kort weer toegestaan is om concoursen te houden werd dit zomerseizoen de uitslag bepaald over twee in plaats van drie concoursen. 

Dressuur en springen

Er waren nogal wat kringkampioenen, die dus op 30 en 31 juli naar het terrein van PSV Boleemruiters in Zevenaar gaan voor de Gelderse kampioenschappen. Bij de dressuur was Kimberley Pap met Turfhorst Jersey oppermachtig in klasse Z2. Een knappe tweede plaats was er voor Lisa Kleijer met haar merrie Halle Berry.

Bij het springen werd Joost Wolfs met zijn paard Flow kringkampioen in klasse L. In de zware klasse ZZ werd Fabienne Lichtenvoort Cats met Gottilla heel knap kampioen.

Dat betekent dat bij de dressuur elf combinaties naar Zevenaar en bij het springen drie combinaties. Daar horen bij de dressuur bij Lisa Kleijer met Halle Berry (Z1), Gerrit Morren met Jilvania (M1), Lisa el Hayek met La Schufro (B), Corinda Lutjeboer met Jum Jum DC (M!), Mirjam Westerink met Ezra (Z2).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden