Hulshorst wint moeizaam maar verdiend

  Sport

HULSHORST - In de thuiswedstrijd tegen Veluwse Boys wist Hulshorst na een moeizame wedstrijd uiteindelijk toch nog redelijk ruim en verdiend met 3-0 te winnen.

Hulshorst moest het doen zonder de geschorste Melle van der Salm en de afwezige Niels Meussen. Hulshorst begon scherper aan de wedstrijd dan vorige week, wat in de beginfase resulteerde in enkele goede aanvallen die uit monden in kleine mogelijkheden.

De wedstrijd was een half uurtje later begonnen daar de Boys uit Garderen hun shirts waren vergeten mee te nemen. Of Hulshorst dat parten speelde zal nooit boven water komen maar naar mate de 1e helft vorderde zakte het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Er gebeurde eigenlijk niets noemenswaardig meer deze helft. Het enige hoogtepunt was een vrije trap van Ruben Bets, zijn trap van plm. 25 meter spatte uiteen op de vuisten van de keeper van Veluwse Boys.

Wilde Hulshorst de wedstrijd naar hun hand zetten dan moest er meer arbeid in deze wedstrijd gelegd worden volgens trainer Martijn Kuis. En dat gebeurde de eerste 10 minuten na rust ook, maar nadien zakte het niveau weer naar dat van de 1e helft. In de 56e min. voerde Hulshorst een dubbele wissel toe, die later zeer goed bleek uit te pakken. Bram van Dijk en Bart de Zwaan mochten hun opwachting maken en probeerden meer snelheid in deze wedstrijd te krijgen.Vijf minuten later maakte Hulshorst dan eindelijk de goal waar een ieder uit Hulshorst zo naar snakte. Een goede aanval eindigde voor de voeten van Ronald Jansen, zijn schot werd nog gekeerd door de keeper maar de afvallende bal kwam bij Bram van Dijk en zijn voorzet werd fraai binnen geschoten door Erik van Duinen.

Wie dacht dat de wedstrijd hiermee gespeeld was had het mis. Hulshorst bleef slordig en nerveus spelen, hierdoor bleef Veluwse Boys geloven in een stuntje. Echter de verdediging was deze middag wel op hun post en gaven geen kans weg. Omdat Hulshorst die kansen die men kreeg ook niet wist te benutten bleef het spannend tot aan het slot.In de allerlaatste minuten van de wedstrijd was het Bart de Zwaan die de wedstrijd besliste. In de 90e min verlengde hij een vrijetrap van Harm-Jan de Boer tot een doelpunt. En in de 95e min. ging hij alleen op de keeper af en legde de bal keurig opzij zodat Bram van Dijk eenvoudig ook weer zijn doelpuntje kon mee pikken en zo Hulshorst naar een uiteindelijk mooie en verdiende eindstand van 3-0 schoot.

Volgende week wacht voor Hulshorst de uitwedstrijd tegen Eefde. Een week later wacht de topper tegen thuis tegen Elspeet. Om deze topper als aanvoerder van de ranglijst te mogen aanvangen moet er in en tegen Eefde gewonnen worden.

Meer berichten