Foto: Hans van Oosterhoudt

Nunspeet pakt de volle winst tegen DOS'37

  Sport

NUNSPEET - Zaterdag wist Nunspeet in een onderling duel overtuigend af te rekenen met directe belager DOS '37. De afgelopen weken speelde de blauw gele formatie van Marcel Boudesteyn goede en slechte wedstrijden. Veel punten leverde dit helaas niet op. Om in de achtervolging te blijven op de top 5 moest er zaterdag dus gewonnen worden.

In de 5e minuut was het DOS dat de eerste grote mogelijkheid wist te creëren. Een corner werd door de harde wind direct in het goal geblazen, maar een goede redding van Nunspeet keeper Abma voorkwam een vroege achterstand. Het duurde tot de 20e minuut voordat Nunspeet via een goede aanval over de rechterkant van het veld voor gevaar wist te zorgen. Hierbij moest een verdediger van DOS een overtreding maken op Poot. Poot wist met dit buitenkansje wel raad en benutte deze kans vanaf de strafschopstip feilloos en zorgde voor een verdiende voorsprong voor een beter voetballend Nunspeet.
Nunspeet bleef goed aanvallend voetbal spelen waarbij vooral de rechterkant werd benut. Dit leidde in de 35e minuut tot een kans voor De Lange. Ook hier moest een DOS verdediger aan de noodrem trekken en werd er opnieuw een strafschop gegeven. Dit buitenkansje wilde Poot niet voorbij laten gaan maar de opnieuw in de linkerhoek geplaatste bal werd nu door de DOS keeper gekeerd. In de blessuretijd van de 1e helft wist DOS nog wel een aantal keren gevaarlijk aan te dringen, maar echt uitgespeelde kansen wist men niet te creëren.

De tweede helft startte voor Nunspeet flitsend met direct een grote kans voor Scholten, die deze kans niet wist te verzilveren en bleef het dus ongemeen spannend in Vriezenveen. Nadat in deze fase kansen door beide ploegen werden gemist was het Ten Dolle die in de 56e minuut de bevrijdende 2-0 voor Nunspeet wist binnen te koppen. Direct na zijn inbreng maakte Shimeri de beslissende 3-0 na een snelle uitbraak door Nunspeet. De eindstand van 3-1 werd een paar minuten voor het eindsignaal bepaald door DOS aanvaller Meijer.

Door dit resultaat wist Nunspeet de 5e plek over te nemen van SVZW en blijft men in de achtervolging op top 4 van de eerste klasse Berkum, WHC, Bennekom en Duno D.

Zaterdag brengt "laagvlieger" De Esch een bezoek aan sportpark De Wiltsangh en is het belangrijk om de stijgende voort te zetten om deze competitie waardig af te sluiten.

Meer berichten