Talenten Z&PC Nunspeet kampioen

  Sport

NUNSPEET - Het talententeam van Z&PC Nunspeet heeft het kampioenschap in de wacht gesleept. Zaterdag werd in een echte kampioenswedstrijd een zwaarbevochten 5-7 zege behaald in tegen ZVV 1 uit Vaassen en daarmee was het kampioenschap een feit. Na de wedstrijd was de ontlading groot. Coach Hans Mulder en teammanager Gert Ponsteen werden geheel volgens de waterpolo traditie door de mannen in het water gegooid.

Daarna vertrokken de heren snel richting zwembad De Brake voor de huldiging. Onder luid gejuich van de aanwezigen op de stampvolle tribune ontvingen spelers en staf uit handen van secretaris Jacolien Ponsteen de felbegeerde kampioensmedaille.

Zet negen jonge honden, één routinier keeper, een coach en teammanager met gezamenlijk zo'n 80 jaar waterpolo ervaring bij elkaar en je krijgt een team dat mee kan doen in de strijd om het kampioenschap. Dat is zo'n beetje het verhaal van dit seizoe van het talententeam van Z&PC Nunspeet. Aan het begin van dit seizoen waren er toch wel wat twijfels of de jonge mannen (met een gemiddelde leeftijd van 18,2 jaar) het wel zouden redden in de 3e klasse A. Handhaving was dan ook de eerste prioriteit van het team.Terwijl het seizoen vorderde kwam een hoge klassering steeds meer in beeld. Van de tot nu toe 16 gespeelde wedstrijden wist de ploeg er 13 in winst om te zetten, één wedstrijd werd er gelijk gespeeld en twee wedstrijden werden verloren. Met een doelsaldo van 111 voor en 75 tegen zijn ze ook daarin het best presterende team.

Meer berichten