Nena Vis en Nikki van Olst naar NK turnen

  Sport


NUNSPEET - Afgelopen zaterdag hebben maar liefst vijf turnsters van GV Nunspeet mee gedaan met de halve finale turnen in de 3e divisie. Deze wedstrijd werd gehouden in Bellingwolde.

Janika van 't Hof werd afgelopen zaterdag 11 jaar. Ze turnt heel sierlijk. Op balk en vloer turnde ze echt prachtige oefeningen! Op balk is ze zelfs reserve voor de toestelfinale geworden. Haar hoge moeilijkheid en stabiele oefening leverde een 2e plaats op balk op. Helaas kostte haar een val bij de afsprong op brug haar direkte plaatsing voor het NK. Ze werd 10e en is nu reserve voor de finale.
Nena Vis was het nooit eerder gelukt zich te plaatsen voor de halve finale. Het turnen van deze finale was dus al heel bijzonder. Nena turnde echt de wedstrijd van haar leven! Vooral op brug is Nena een heel sterke turnster. Ze verrastte echt door in totaal over vier toestellen 10e te worden en zich daarmee te plaatsen voor de finale! En op brug ongelijk turnde ze zelfs zo goed dat ze 1e eindigde en zich plaatste voor de toestelfinale!
In de laatste ronde turnden de senioren Kirsten Heres, Maartje Grootes en Nikki van Olst. Op zich al heel bijzonder om 3 senior turnsters in de halve finale te hebben. Deze drie dames turnden echt een heel stabiele wedstrijd! Vooral op brug en balk vielen de dames op met hun netheid. Maartje eindigde als 13e, Kirsten als 10e. Deze turnster is pas 16 jaar en turnde vorig jaar nog in de 4e divisie. Van haar mogen we voor de toekomst nog veel verwachten! Nikki eindigde haar wedstrijd met een prachtige vloer en tsukahara sprong. Uiteindelijk eindigde zij op een 2e plaats en heeft daarmee ook een ticket voor het NK verdiend!
Met drie finaleplaatsen en twee reserveplaatsen een heel mooi resultaat voor GV Nunspeet.

Het NK wordt gehouden op 13 mei in Almelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden