Het 2e herenteam van NTC Leogang. Vlnr: Edwin Bouw, Eric van Noorden, David van der Zwan en Johan Wiebenga.
Het 2e herenteam van NTC Leogang. Vlnr: Edwin Bouw, Eric van Noorden, David van der Zwan en Johan Wiebenga.

Tafeltennissers Leogang slepen kampioenschap binnen

  Sport

NUNSPEET - Het 2e herenteam van NTC Leogang heeft zijn doelstelling bereikt en is kampioen geworden in de 3e klasse. Het team van Edwin Bouw, Eric van Noorden, David van der Zwan en Johan Wiebenga mag in het najaar van 2017 aantreden in de 2e klasse.

De Nunspeters speelden in de voorlaatste speelronde tegen Smash 8 in Hattem en moesten minimaal 6 punten pakken om zeker te zijn van het kampioenschap. Bouw en Van Noorden namen invaller Gerjan Karssen mee. Het werd uiteindelijk een uitstekende avond voor Leogang. Bouw speelde wederom een puike avond en pakte 3 punten. Van Noorden was goed voor 2 punten en Karssen pakte er 1. Met de dubbel die Bouw en Van Noorden simpel wonnen maakte het dat de Leogangers met de 3-7 overwinning het kampioenschap hadden verzilverd.

De laatste speelronde werd in sporthal Feithenhof aan de Elektraweg afgewikkeld, de thuisbasis van de Nunspeetse tafeltennisvereniging. Op bezoek kwam het 5e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Het Gelders onderonsje was ook voor de Apeldoorners minder van belang. Zij zaten immers veilig en wel boven de degradatiestreep. Het team kon niet meer worden ingehaald kunnen worden door Smash 8 uit Hattem en Vined 2 uit Heerde. Voor de Nunspeters was het zaak om te laten zien dat zij geknipt zijn voor de 2e klasse. Bouw en Van Noorden maakten het waar met hun beestachtig goede spel en pakten allebei 3 punten. Alleen in de dubbel hadden zij geen antwoord en verloren ze kansloos. Van der Zwan had een iets mindere avond, hij pakte 1 punt. Met een 7-3 winst als afsluiting van het seizoen hebben de Leogangers een mooie reeks neergezet.

Ook bij de jeugd van NTC Leogang is er een groot succes geboekt. Het 2e team, bestaande uit Rick Schilder, Gerhard Smit, Lennart Smit en Bastiaan van de Poel, slaagde er in om op de laatste speeldag kampioen te worden, ten koste van Zwolle 3. Beide teams eindigden op 54 punten, maar onderling hadden de Nunspeetse jongens een keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld tegen Zwolle, waardoor zij toch op plaats 1 eindigden.

Meer berichten