Namens GV Nunspeet kwamen onder meer Emma Klerks (l) en Leonie van der Wal in actie.
Namens GV Nunspeet kwamen onder meer Emma Klerks (l) en Leonie van der Wal in actie.

Bewogen en succesvol weekend voor GV Nunspeet

  Sport

NUNSPEET - Het hoogst haalbare voor de turnsters 4e divisie zijn de districtsfinales. District Oost 'loopt' wel van Emmeloord tot Nijmegen. Er waren veel deelneemsters. Bij de senioren deden er meer dan 60 mee. Onder leiding van Gerda van de Outenaar van Gymnastiekvereniging Nunspeet kwamen Emma KLerks, Mirjam de Koning, Renate Landolt, Djamilla Hendriksen en Leonie van der Wal in actie.

Voor Emma Klerks (jeugd) turnde dit jaar voor het eerst in de 4e divisie. Zij is zo vooruit gegaan, dat ze volgend jaar zelfs nog een stapje hoger gaat turnen. Dan zal ze in de 3e divisie mee gaan doen. Sprong (half in - half uit) en brug (met zolendraaI) waren haar beste onderdelen. Zeer tevreden was ze met een zesde plaats.

Daarna was het de beurt aan de senioren. Mirjam de Koning turnde een geweldige brugoefening, maar zakte in het klassement door haar balk. Ze werd 41e.

Leonie van der Wal werd 14e. Een zeer knappe prestatie met zoveel concurrentes.

Djamilla Hendriksen is specialist op de vloer, waar ze met veel flair een mooie achtste notering behaalde. Na vier onderdelen werd ze 48e. Renate Landolt behaalde de hoogste notering op sprong. Na vier onderdelen had zij een prachtige 13e plaats te pakken.

Trainster en turnsters kijken erg tevreden terug op deze finale.

NK 2e divisie

Drie turnsters van Gymnastiekvereniging Nunspeet wisten zich te plaatsen voor de meerkampfinale NK 2e divisie. Onder leiding van Rianne van 't Hul in Alphen deden Maaike Knol, Jette van 't Hul en Rebecca Oudshoorn mee op zaterdag 20 mei in Alphen aan de Rijn. Daarnaast had Rebecca Oudshoorn een toestelfinale brug op zondag 21 mei.

Maaike Knol straalde. Het was haar eerste NK. Ze begon ietwat zenuwachtig op balk met wat wiebels. Ze liet een mooie tiktak en boogje zien. De vloeroefening was een genot om naar te kijken . Een huizenhoge salto, spagaatsprongen echt in spagaat. Sprong ging top. Rek vindt ze moeilijk, maar dat had ze hard op getraind. Van de 36 deelneemsters werd Maaike heel knap 11e. Ze was dan ook erg tevreden.

Daarna was het de beurt aan Jette van 't Hul. Ze begon heel goed op brug. Mooie hoge opzwaai. Zelfs de losom bijna tot handstand. Balk begon ook goed. De wisselspagaat wed wijd en hoog geturnd. Met pirouette viel ze helaas. De afsprong ging ook niet helemaal goed. Ze steeg weer flink in het klassement door haar mooie vloer en sprong. Jette werd 18e.

Rebecca Oudshoorn begon met sprong. De tshukahara gestrekt werd gehoekt uitgevoerd omdat haar aanloop niet lekker ging. Wel kreeg ze een mooi cijfer. Brug begon ze met kip-handstand. Ze klapte over en maakte keurig handstand halve draai. Dus geen grote fout. Na drie onderdelen stond ze nog geen top 10, maar dat leek haalbaar. Ze wilde dit graag, omdat ze dan in de Ahoy mag turnen. Bij het inturnen ging vloer super. Helaas met de wedstrijd ging het niet helemaal zo als gepland. Ze maakte haar oefening wel heel knap af. Ze werd 15e.

Zondag ging ze opnieuw naar Alphen aan de Rijn voor haar toestelfinale brug. De beste negen turnsters van Nederland streden voor een podiumplek. Rebecca liet een fantastisch mooie brugoefening zien en won zilver. Een prachtige afsluiting van het NK.

Springwedstrijden

Drie zaterdagen op een rij werden de individuele wedstrijden voor de leden van GV Nunspeet gehouden. Op 6 mei in Ede voor de senioren. Op 13 mei in Nunspeet voor de junioren. Ook in Nunspeet (sporthal de Brake) was het de beurt aan de jeugd op 20 mei. Dankzij een actief bestuur en enthousiaste vrijwilligers was het mogelijk de wedstrijden samen met district Oost)te organiseren. De toestellen konden een week in de Brake blijven staan, zodat het maar één keer op-en afbouwen werd.

Maarten Holstege ging met het zilver naar huis op het onderdeel airtrack. Onder leiding van Mariska Verhaart deden tevens mee: Xavi Kamp, Milan van de Schootbrugge, Liona Zijlma, Nynke Knol, Noa Glastra, Jennifer Hendriks, en Maaike Verhaart .

Meer berichten