Hulshorst promoveert naar 3e klasse

  Sport

HULSHORST - Door de eerste wedstrijd tegen Zeewolde in Hulshorst te winnen [2-0] en zaterdag gelijk te spelen [1-1] in een zeer warm Zeewolde heeft Hulshorst zich verzekerd van promotie naar de 3e klasse.

Waar het in de reguliere competitie nog een redelijk riante voorsprong verspeelde gaf men de voorsprong die in Hulshorst was opgebouwd nu niet meer weg.
Met een fantastische inzet en wedstrijdmentaliteit heeft Hulshorst deze tweestrijd met Zeewolde gewonnen.

Zoals verwacht was het Zeewolde dat in de beginfase het initiatief had. Doch de eerste uitgelezen kans was voor Hulshorst. De zeer hard werkende Bart de Zwaan werd via een goede combinatie op rechts de diepte ingestuurd. Schuin voor de goal moest hij het zelf proberen daar er verder geen voorwaartsen mee gekomen waren. Zijn inzet werd gepareerd door de keeper en meer dan een hoekschop leverde het dan ook niet op.
Net toen iedereen dacht dat Hulshorst de wedstrijd volledig onder controle had kreeg Zeewolde een strafschop. Haroen Sirat kwam ongelukkig in botsing met de vleugelspeler van Zeewolde en scheidsrechter ten Berge uit Almelo kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.
Waar doelman Menges vorige week de strafschop nog stopte was hij nu kansloos.
Zeewolde veerde weer even op maar tot echt gevaarlijke aanvallen, laat staan kansen leidde dit niet, dit ook doordat de organisatie bij Hulshorst zeer goed stond.

Zolang het 1-0 stond bleef het spannend. Er kon plotseling een verdwaalde bal ergens neer vallen en zo de wedstrijd op zijn kop zetten. Waar doelman Thijs Menges in de eerste wedstrijd, in de beginfase, zijn ploeg Hulshorst er door heen sleepte stond hij het eerste kwartier na rust nu ook zijn mannetje. Een vrije trap tikte hij onder de lat vandaan en even later maakte hij een afstandsschot ook vakkundig onschadelijk.
Door het aandringen van Zeewolde kreeg Hulshorst ruimte voorin. Melle van der Salm verzuimde eerst nog de wedstrijd op slot te gooien maar in de 75e minuut was het wel raak voor Hulshorst . Op aangeven van Bart de Zwaan schoof Harm Jan de Boer de bal via de binnenkant van de paal binnen.
Nu was het helemaal gebeurd met de weerstand van Zeewolde en zonder ook nog maar 1 keer in gevaar te zijn geweest behaalde Hulshorst het eindsignaal.

Hulshorst heeft het terrein wat ze vorig jaar tegen Oene hebben verloren weer terug gehaald en spelen daardoor volgend jaar weer in de 3e klasse.
Na afloop prees Trainer Martijn Kuis de gehele groep voor de enorme veerkracht die ze hebben laten zien na het teleurstellende einde van de competitie . En hij vond deze ontknoping misschien nog wel mooier dan een evt. kampioenschap,maar dat is makkelijk zeggen na deze afloop, waren ook de woorden van Kuis.

Meer berichten