In het midden winnaar Patrick Haverkamp, geflankeerd door Gerhard Smit en Rick Schilder,
In het midden winnaar Patrick Haverkamp, geflankeerd door Gerhard Smit en Rick Schilder,

Patrick Haverkamp en Ymke Nederlof clubkampioenen NTC Leogang

  Sport

NUNSPEET - Onlangs vonden de clubkampioenschappen voor de jeugd van tafeltennisvereniging NTC Leogang plaats. Dertig enthousiaste jongens en meisjes uit Nunspeet, Elspeet en Doornspijk gaven zo'n vier uur lang hun best, om zo hoog mogelijk te eindigen. Er vonden dan ook veel spannende wedstrijden plaats en het werd in een ontspannen sfeer op een hoog niveau getafeltennist.

De favorieten voor de eerste plaats wonnen uiteindelijk ook de finalewedstrijden. Bij de jongens won  topfavoriet Patrick Haverkamp verrassend moeizaam van Gerhard Smit 12-10, 12-10 en 13-11..  
Het meisjes finale ging, net als vorig jaar,  tussen Mariëlle Oudendorp en Ymke Nederlof. In een uiterst spannende finale won Ymke met 11-6, 11-4, 7-11, 6-11 en 11-9. Patrick en Ymke mogen zich clubkampioenen 2017 noemen. 
De wedstrijd om de 3e plaats won bij de jongens Rick Schilder in 3 games van Edward Visser en bij de meisjes rekende de Elspeetse Marianne Koetsier met de Nunspeetse Jeanine Schot in 4 games af.
Winnaar bij de welpen jongens werd Jesse Pluim voor Junior Scorea en Jurgen Nederlof.
Bij de meisjes welpen was de 1e plaats voor Mariëlle Schot. Zij won in vijf games van de verrassend sterke Meysam Khalil. Ook de strijd om de 3e plaats ging over 5 games met de winnares Myrthe van Asselt. De 4e plaats en helaas geen prijs, was voor Ingeborg van 't Hul.
Vooraf aan alle wedstrijden werd het team van Leogang 2 gehuldigd, dat kampioen in de 3e klasse was geworden. 
Ook werd nog de Karl Wessels wisseltrofee overhandigd aan David v.d. Zwan, de succesvolste competitiespeler van het seizoen 2016/17. David had een vrij grote voorsprong voor Rick Schilder. Gerhard Smit, Denisa Leusing en Lennart ten Hove completeerden de top 5.

De eindstanden clubkampioenschappen jeugd 2017: 
Jongens:  1, Patrick Haverkamp. 2. Gerhard Smit, 3. Rick Schilder, 4. Edward Visser, 5. Rinse v.d. Beek
6. Lennart Smit.
Meisjes: 1. Ymke Nederlof, 2. Mariëlle Oudendorp. 3. Marianne Koetsier, 4. Jeanine Schot, 5. Lisa de Ruiter, 6. Lydia van 't Hul.
Jongens welpen: 1. Jesse Pluim. 2. Junior Scorea, 3. Jurgen Nederlof, 4. Abdoel Khalil.
Meisjes welpen: 1. Mariëlle Schot, 2. Meysam Khalil, 3. Myrthe van Asselt, 4. Ingeborg van 't Hul.

De clubkampioenschappen voor de senioren van NTC Leogang vinden vrijdag 30 juni plaats.
 

Meer berichten