LEEF Marathon is geen wedstrijd


De LEEF Marathon loopt dwars door de Veluwe.
De LEEF Marathon loopt dwars door de Veluwe. (Foto: Jan Moll)
Sport

LEEF Marathon is geen wedstrijd

  Sport

VIERHOUTEN - Op zaterdag 9 september a.s. wordt de 2e editie van de L(open) E(ten) E(n)F Marathon (Lopen, Eten En Fietsen) gehouden vanuit Vierhouten. De eerste editie van de LEEF Marathon in 2016 was een daverend succes waarop is besloten om met dit evenement door te gaan.

Doel van dit evenement is om al lopend, fietsend of steppend een hele marathon af te leggen. Men kan starten met 2 of 3-tallen. Uniek aan dit evenement is dat men alle 4 de dorpskernen van Nunspeet aandoet en de organisatie zo ook bekendheid kan geven aan het dorp en zijn mooie omgeving. Vorig jaar waren er deelnemers van ver buiten Nunspeet en die hebben genoten. Langs de route staan enthousiaste vrijwilligers die de deelnemers gaan voorzien van eten, drinken en support.

Tijdens de stops kan men uitrusten en bijpraten onder het genot van een hapje of drankje. Uniek aan het evenement is dat er geen wedstrijdelement aan is verbonden. Volgens de organisatie is dit evenement uniek in de omgeving: geheel recreatief en zonder tijdslimiet kan de route worden volbracht en kan men genieten van de mooie routes en plekken die Nunspeet te bieden heeft. Bij binnenkomst in Vierhouten, bij hotel-restaurant de Vossenberg, worden de deelnemers welkom geheten door het dweilorkest van de plaatselijke Harmonie. Ook voor mensen die niet deelnemen aan de LEEF marathon is er bij de binnenkomst van de deelnemers en na afloop gelegenheid om onder het genot van de muziek een drankje te nuttigen.

Vorig jaar was het een druk en sfeervol gebeuren. De reacties van de deelnemers waren lovend: "Volgend jaar nemen we meer mensen mee uit Friesland", "de Dam tot Damloop wordt me te druk, ik kies voortaan voor de LEEF marathon" en "wat was dit een mooie route!". De organisatie hoopt op veel deelnemers. Ook dit jaar gaat er een gedeelte van het inschrijfgeld naar een nader te bepalen goed doel. Deelnemers krijgen een team t-shirt waarop de route is aangeduid en het aantal kilometers. De organisatie hoopt weer op veel deelnemers vanuit Nunspeet en verre omstreken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden