Nunspeetse Bridge Club komt weer op stoom in nieuw seizoen


Nunspeetse Bridge Club komt weer op stoom in nieuw seizoen

  Sport

Nunspeet - Inmiddels is de eerste ronde van de Parencompetitie voor het seizoen 2017-2018 volledig gespeeld. Daaraan is dit jaar wat later begonnen omdat steeds meer leden in de maand september nog met vakantie zijn. Dat bleek een goede keuze.

In de bij de Nunspeetse Bridge Club gebruikelijk goede en competitieve sfeer speelden broer en zus Wolter Koele en Irma Bruins-Koele zich met een mooie 56,60% naar de eerste plaats. Leo Janssen en Heijo Stenekes volgenden op de voet met 56,25%. Zij lieten Tineke en Peter van Vliet achter zich met 55,06%.

Als u zich afvraagt wat die percentages nu eigenlijk betekenen, ter toelichting even het volgende.
De puntentelling bij bridge zit zo in elkaar dat je nadat een spel volledig gespeeld is kunt weten hoeveel punten een paar maximaal zou kunnen behalen op dat spel. Dat aantal staat voor 100%. Bij een score van 60% heeft een paar 60% van dit maximum aantal punten per spel bereikt.
In een competitie worden meerdere spellen gespeeld en het percentage van de competitie is het gemiddelde van de scores van de door een paar gespeelde spellen.
Een gemiddelde score voor een zitting of competitieronde boven de 50% is ronduit goed te noemen. Het maximum van 100% wordt immers nooit bereikt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden