BMX meiden van de FCC de Volharding in finale!

BMX meiden van de FCC de Volharding in finale!

  Sport

Nunspeet - De BMX meiden van Fietscrossclub de Volharding reden mee in de finale! Afgelopen zaterdag was ook het de allerlaatste Provinciale Kampioenschap BMX van het seizoen in Assen. Voor Nunspeet deden er veertien BMX rijders mee. Een PK is een grote BMX wedstrijd waar veel BMX-ers uit heel heel Nederland aan mee doen in de leeftijd vanaf 4 jaar.

Drie manches
Na het trainen werd er om 11.00 uur gestart en werden er drie manches gereden. De bedoeling is dan om zo min mogelijk punten te krijgen. Ga je dus als eerste over de finish krijg je één punt enzo verder. Na de drie manches word bekeken of je door kan naar de kwart/halve of de finale aan de hand van je punten die je hebt gereden.

Voor Thijs Vos, William de Weerd, Nik van de Molen en Sam Hilligehekken hield het na de drie manches al op.
Daan van Zalk moest een kwartfinale rijden, dan weet je dat je in de top vier moet eindigen voor de halve finale. Het lukte Daan om als vierde te eindigen en dus naar de halve finale mocht.

Halve finale
De volgende rijders zaten ook in de halve finale Nils Breken, Sven Breken, Tim van Zalk, Patrick Prins, Leon van de Weide en Justin Lokhorst. De mannen kwamen allemaal net wat te kort om door te gaan naar de finale.
Kim van de Molen die ook een halve finale moest rijden kwam als derde de finish over en mocht door naar de finale waar ze als zevende eindigde.
Demy Tennekes die voor het eerst voor de FCC de Volharding fietst kwam meteen in de finale en eindigde daar als zevende.
Ook voor Anne-Mae van Loo zat er een finale plek in en werd zij daar vijfde. Deze meiden namen een mooie beker mee naar huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden