Elvira en Thijs pakken de winst


Elvira en Thijs pakken de winst

  Sport

Nunspeet - Na een mooie, geslaagde officiële opening en een bedankavond voor alle vrijwilligers en sponsoren voor de mooie nieuwe rijhal en de buitenbaan, was er afgelopen weekend mooie paardensport te zien bij de Nunspeetse Ruiterclub en ponyclub Klein Maar Dapper.

Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen werd er onderling hard gestreden onder de pony- en paardenruiters. Op vrijdagavond beten de dressuurruiters bij de paarden de spits af. Maar liefst 41 combinaties deden mee om dressuurkampioen te kunnen worden.

Nadat in de pauze het parcours was opgebouwd kwamen na de middag de springruiters in actie. Er werd goed gesprongen en snel gereden. Dit tot genoegen van het publiek en vooral voor ouders, opa’s en oma’s was het mooi om te zien hoe ook de kleine, soms nog beginnende ruitertjes het parcours al zo goed sprongen met hun pony’s. Wie het hoogste had gescoord met de dressuur, het snelste was met het springen en de allerbeste was over beide onderdelen werd bekend gemaakt tijdens een gezellige avond. Onder het genot van een hapje en een drankje werden alle prijzen uitgereikt en bekend gemaakt wie clubkampioen 2017 was geworden.

Bij de ponyruiters werd dit Elvira van den Dragt met haar pony Macho’s Quess en bij de paardenruiters was Thijs ter Horst met zijn paard Elektra de allerbeste! Elvira werd tevens dressuurkampioen en Joost Wolfs mocht naar voren komen om het springkampioenschap in ontvangst te nemen. Hij was met zijn pony Dollar Queen de allersnelste. Dressuurkampioen bij de paarden werd de dressuurinstructrice van de club, Helma Franken met haar paard Happy Lady en bij het springen mag Jan Wolfs met zijn paard Flow zich wederom springkampioen noemen. Alle overige uitslagen kunt u vinden op de site van de vereniging: www.nunspeetseruiterclub.nl of op de Facebookpagina van de Nunspeetseruiterclub. Prachtige foto’s werden gemaakt door Wilma Frentz: www.frentzfotografie.nl

De clubkampioenschappen werden afgesloten met een mooi gebaar naar het bestuur van de club toe. Namens alle leden boden de beide instructrices Nienke Begeman en Helma Franken twee mooie cadeaus aan voor alle inzet en tijd die het bestuur de afgelopen jaren, maar zeker tijdens de nieuwbouw heeft getoond. Ze kregen een mooie naamplaat, mede mogelijk gemaakt door X&R Designs voor aan de manege en nadat ze tijdens de opening al een hele mooie picknicktafel hadden gekregen van staal-en constructiebedrijf H.J. Polinder kregen ze nog zo’n mooie picknicktafel erbij van de leden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden