Week van vv Nunspeet start met gelijkspel tegen koploper Berkum

  Sport


NUNSPEET - Afgelopen zaterdag is “de week van vv Nunspeet” gestart. De gehele week zijn er veel activiteiten georganiseerd door leden van vv Nunspeet om financiële middelen te genereren om een gezonde bijdrage te kunnen leveren aan het nieuwe sportpark.

Zaterdagmiddag werd deze week van vv Nunspeet afgetrapt met de topper tegen Berkum, koploper van de eerste klasse D. Berkum probeert al een aantal seizoenen achter elkaar te promoveren naar de hoofdklasse. Vaak komt Berkum Nunspeet tegen in deze strijd om promotie. Ook dit seizoen zitten beide ploegen weer bij elkaar in de competitie. Berkum is voortvarend de competitie gestart en is de trotse koploper. Beide ploegen hielden elkaar op het druk bezochte sportpark De Wiltsangh in evenwicht. Berkum de iets makkelijker voetballende ploeg, Nunspeet de ploeg met veel inzet en strijd. Bij Nunspeet ontbraken de langdurig geblesseerde Baum en de Lange. Huisman stond na zijn blessure weer voor het eerst dit seizoen in de basis.In de 12e minuut kwam Berkum op voorsprong. Hoek verspeelde de bal op het middenveld, waarna Berkum met haar snelle voorhoede snel opdook voor Nunspeet keeper Abma. Doordat Hoek de bal van richting veranderde was Abma kansloos, 0-1.Het duurde tot in de blessure tijd van de eerste helft voordat Nunspeet de gelijkmaker scoorde. De 20 jarige Marc Dekker scoorde met het hoofd de dik verdiende gelijkmaker. De tweede helft  leverde veel strijd, maar weinig uitgespeelde kansen op. Zodat de 1-1 tussenstand een terechte einduitslag werd. Beide ploegen handhaven zich hierdoor in de top van de ranglijst. Marc Dekker werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Het eindsignaal was symbolisch het startsein voor “de week van vv Nunspeet” De voetbalvereniging staat aan de vooravond van de grondige revitalisering van het sportpark. Diverse leden van de vereniging zijn in actie gekomen. De komende week worden er elke dag leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Met deze acties hopen de leden een mooi startkapitaal bij elkaar te halen om de komende revitalisering van een extra steuntje te kunnen voorzien. De georganiseerde acties zin o.a. bingo voor jong en oud, wie is de beste voetbalkenner van Nunspeet, het Jeugd Top voetbaltoernooi op woensdagmiddag, galadiner op donderdag en het golftoernooi met clinic op vrijdag. Voor het volledige programma kijk op de site van vv Nunspeet. Ter afsluiting speelt Nunspeet zaterdag 22 oktober de bekerwedstrijd tegen Zwolse Boys op sportpark De Wiltsangh. Aanvang 14.45 uur.
Het bestuur van de vereniging heeft enthousiast gereageerd op al deze initiatieven. Maar ook heeft het bestuur aangegeven dat men op de eerstvolgende algemene ledenvergadering een stap terug zal doen. In de huidige samenstelling kan men de komende ingrijpende periode niet begeleiden. De leden is gevraagd om namen aan te dragen en met een alternatief bestuur te komen. Dit zal 7 november worden vervolgd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden