Combinatieteams GV Pegasus en GV Nunspeet weer een groot succes!


Emma, Eva, Nyah, Britt en Isa
Emma, Eva, Nyah, Britt en Isa (Leah Fotography)

Combinatieteams GV Pegasus en GV Nunspeet weer een groot succes!

  Sport

Nunspeet - Het turnseizoen start zoals ieder jaar met een aantal teamwedstrijden. Zowel landelijk als in het district Oost wordt er in verschillende categorieën met het team gestreden om de titels.

Voor turnsters is het turnen in een team vaak erg onwennig, omdat zij normaal gesproken individueel een resultaat neer moeten zetten. Sinds een aantal jaar vormen de gymnastiekverenigingen uit Heerde en Nunspeet samen een aantal teams. Om zelf teams te vormen zijn er vaak te weinig turnsters per categorie beschikbaar en samen komen ze tot heel mooie teams! Er is vaker samenwerking tussen beide selecties. Zo trainen zij in de schoolvakanties gezamenlijk in de turnhal in Heerde.

In Hoofddorp turnden Milou de Haas, Dorien Akse, Sanne Berends van GV Pegasus en Rebecca Oudshoorn van GV Nunspeet in categorie B om een plaats op het NK teams. Vorig jaar wist dit team zich heel onverwachts voor het NK te plaatsen. Er was een hoop dat dit weer zou lukken, maar ze wisten ook dat er dit jaar heel sterke concurentie was. Slechts 4 teams konden zich plaatsen voor de finale. De dames turnden een strakke wedstrijd! Vooral op vloer en balk konden zij zich echt met de top van het klassement meten. Helaas kwamen de dames op brug en sprong wat tekort, ondanks dat zij goede oefeningen turnden. Uiteindelijk kwam het team slechts 0,8 punt tekort voor plaatsing voor de finale en eindigden de turnsters op een knappe 7e plaats.

In Beekbergen werd gestreden om de titel van districtskampioen. Yo-lin Steenbergen, Lynn van Beek en Sofie Stroo van GV Pegasus en Nena Vis uit Nunspeet turnden in categorie D. Nena liet zien een heel stabiele turnster te zijn en scoorde op alle toestellen echt heel mooie scores. Op brug zette zij de 2e hoogste score neer! Maar ook de rest van het team bleek erg stabiel! Zij wonnen de wedstrijd! Vooral op balk waren ze de concurenten de baas, daar scoorden ze bijna drie punten hoger dan de nummer twee van het klassement.

Isa van Deelen en Britt de Haas uit Heerde en Eva van Keulen, Emma Klerks en Nyah ten Brink uit Nunspeet turnden in categorie E. Ook zij lieten zien dat Heerde en Nunspeet een goede combinatie is. De teams hadden het erg leuk en dat vertaalde zich in goede oefeningen. Dit team blonk vooral uit op sprong en vloer. Zij eindigden op een heel mooie 2e plaats.

Dit weekend is de tweede kwalificatie voor het NK. GV Pegasus en GV Nunspeet zullen daar opnieuw gezamenlijk deelnemen met maar liefst 3 teams. In Winterswijk zullen nog 2 teams van GV Nunspeet deelnemen aan de districtswedstrijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden