Nunspeet: winst bij koploper SVZW


Dries Buimer van SVZW en Job Hoogendoorn van Nunspeet  vochten pittige duels met elkaar uit. Foto: Henk Steen, Wierden
Dries Buimer van SVZW en Job Hoogendoorn van Nunspeet vochten pittige duels met elkaar uit. Foto: Henk Steen, Wierden

Nunspeet: winst bij koploper SVZW

  Sport

Wierden/Nunspeet - Nadat Nunspeet vorige week de Hierdense muur niet wist te slechten stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen SVZW op het programma. De afgelopen seizoenen werd Nunspeet steeds op een grote nederlaag getrakteerd door de gastheren uit Wierden.

De eerste wedstrijden van dit seizoen had SVZW opnieuw bewezen kans te maken op het kampioenschap. Men voerde samen met Flevo Boys de ranglijst aan.
Het was Nunspeet echter dat in de 8e minuut voor het eerste gevaarlijk kon worden vanuit een vrijetrap die door Baum in de linker hoek werd geschoten. De keeper van SVZW redde bekwaam. In de 25e minuut was het opnieuw Baum die een vrije trap mocht nemen. Dit keer werd de bal net buiten het strafschopgebied neergelegd. Met het geplaatste schot liet Baum de SVZW keeper kansloos en verdween de bal in de kruising.
In de 38e minuut was het goed doorkomen van Nunspeet rechtervleugel verdediger Hoek die deze grote kans helaas hoog over het doel van SVZW schoot. Inmiddels wist de thuisploeg ook een aantal keren gevaarlijk voor het Nunspeet doel te komen maar de gelijkmaker bleef uit.
Het werd in de eerste helft zelfs nog 2-0 voor het jeugdige Nunspeet. Opnieuw wist Baum een doelpunt te maken door een voorzet van Tissingh op schitterende wijze af te ronden met een prachtige omhaal.

In de tweede helft kregen beide ploegen verschillende kansen om meer doelpunten te maken maar het was alleen SVZW dat wist te scoren.
Ondanks 5 minuten extra tijd wist Nunspeet de 2-1 voorsprong om te zetten in een overwinning en dit leverde de blauw gele formatie van Freddy Smit de drie punten op.
Dinsdag 7 november speelt Nunspeet de eerste knock out ronde voor de beker op sportpark De Wiltsangh tegen WZC. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden