NTC Leogang op koers voor lijfsbehoud in de 2e klasse


Henk Dorst (NTC Leogang) speelt tegen Michel Schwarte (Emmeloord)
Henk Dorst (NTC Leogang) speelt tegen Michel Schwarte (Emmeloord) (Foto: Eric van Noorden)

NTC Leogang op koers voor lijfsbehoud in de 2e klasse

  Sport

Nunspeet - Na een pittige seizoensstart voor het 2e team van de Nunspeetse tafeltennissers lijkt het er op dat de heren in het voorjaar van 2018 ook weer kunnen starten in de 2e klasse.

In de 7e speelronde ontvingen de Leogangers het 1e team van Emmeloord. Voor de heren uit de Noordoostpolder staat degradatie zo goed als vast. De vraag is alleen of zij op de laatste plaats eindigen of net boven Hattem één na laatste. In sporthal Feithenhof waren Leogangers Edwin Bouw, Eric van Noorden en Henk Dorst gebrand om zoveel mogelijk punten te pakken om de 3e positie te verstevigen en concurrent Genemuiden zo ver mogelijk achter zich te houden. De heren gingen voortvarend van start. De eerste 3 enkels werden gewonnen. In de dubbel ging het eerste punt verloren. Bouw en Van Noorden leken deze avond niet zo’n goed ingespeeld duo als de heren in het verleden hebben laten zien. In de 3e game leek het tij te keren en werd er gewonnen. De 4e en beslissende game ging echter weer verloren. Na de dubbel lieten de Nunspeters elk nog 1 punt liggen, waardoor een 6-4 eindstand genoteerd kon worden, genoeg om Genemuiden nog achter zich te laten. Van Noorden had met vlagen zijn oude niveau weer te pakken en staat weer op doelstelling die hij zichzelf had opgelegd voor aanvang van het seizoen: 1 punt per competitieavond.

Het 1e team van NTC Leogang kreeg in poule B van de 2e klasse Staphorst op bezoek. Rin van Dijk, Koos Dorst en Bjorn Vrugt hadden een prima avond en stuurden Staphorst met een zware nederlaag naar huis. Alleen Leoganger Dorst vergaloppeerde zich en liet 1 punt liggen, eindstand 9-1.

NTC Leogang 3 speelde uit in Emst. Tegen het 2e team van De Spinners konden Gerjan Karssen, Marco Dekker en Wilmar Smienk slechts 4 punten pakken. De Leogangers staan nu onderaan in poule A van de 3e klasse. Het ziet er niet naar uit dat de heren zich uit deze benarde positie kunnen bevrijden met nog maar 3 wedstrijden op het programma.

In poule B van de 3e klasse staat NTC Leogang 4 ook op degraderen. Gerbert van den Dragt, Jan Hendrik van Essen en Patrick Haverkamp konden maar 2 punten in Nunspeet houden na de clash met het 3e team van Wezep.

Het 5e team van NTC Leogang kreeg het 4e team van De Spinners op bezoek. Dominique Biegnolé en Mariëlle Oudendorp pakten allebei knap 2 punten. Jan Wouter Luiks was goed voor 1 punt, zodat een 5-5 einduitslag genoteerd kon worden.

De uitslagen op een rij: NTC Leogang 1 – Staphorst 1 9-1, NTC Leogang 2 – Emmeloord 1 6-4, De Spinners 2 - NTC Leogang 3 6-4, NTC Leogang 4 – Wezep 3 2-8, NTC Leogang 5 – De Spinners 4 5-5.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden