Zilver voor turnster Jette van 't Hul


Zilver voor Jette van ’t Hul
Zilver voor Jette van ’t Hul (Foto: eigen foto)

Zilver voor turnster Jette van 't Hul

  Sport

Nunspeet - Op zaterdag 2 december werd in de SaZahal in Doetinchem de eerste plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie gehouden. Tijdens deze wedstrijd kwamen er twee turnsters uit voor Gymnastiekvereniging Nunspeet.

In de ochtend was Maaike Knol aan de beurt. Maaike begon de wedstrijd netjes op brug. Op balk turnde ze voor het eerst een arabier en ze bleef staan, dit was toch wel een hele overwinning. Helaas viel ze met een ander element van balk. Een mooie en vooral stabiele vloer (3e) en sprong zorgden uiteindelijk voor een 7e plaats.

In de middag begon Jette van ’t Hul sterk op vloer (3e) Op sprong turnde ze voor het eerst een Tsukahara gehoekt, erg knap! Op brug turnde ze een oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad van iedereen en ook op balk (2e) werd er door Jette een goede oefening geturnd waarbij alle combinaties geteld zijn. Uiteindelijk mocht Jette de zilveren medaille mee naar huis nemen.

De tweede plaatsingswedstrijd wordt gehouden op 20 januari in Hellendoorn. Tijdens deze wedstrijd doen er turnsters mee uit district Gelderland/Overijssel en kunnen de turnsters zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Van de twee plaatsingswedstrijden telt het beste resultaat en Jette is hierdoor al zeker van een ticket voor de landelijke wedstrijden, voor Maaike is er ook een grote kans aanwezig. De turnsters en trainster Rianne van ’t Hul kunnen terug kijken op een goede wedstrijd met mooie resultaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden