Twee jeugdteams NTC Leogang kampioen


Foto: Eric van Noorden

Twee jeugdteams NTC Leogang kampioen

  Sport

Nunspeet - De jeugdteams van de Nunspeetse Tafeltennisclub hebben een geweldig najaarsseizoen gespeeld. Zowel de jongens van NTC Leogang 3 als de meisjes van NTC Leogang 6 zijn kampioen geworden in hun klasse.

Het team van David Dijkhuizen, Mark van der Graaff, Mark van Leeuwen en Yochem Beelen ging als een speer in poule B van de 5e klasse. Gemiddeld pakten de jongens bijna 8 punten per wedstrijd, een schitterende prestatie. De laatste wedstrijd - thuis tegen de nummer 2, Smash ’70 5 uit Hattem - werd gewonnen met 6-4 waardoor een totaal puntenaantal van 77 behaald werd. Ruim boven Hattem wat op 52 punten komt. In het voorjaar gaan de jongens van start in de 4e klasse.

Het team van Jeanine Schot, Marjolein ten Hove en Nikita Huisman was ruim voor het einde van het seizoen zeker van het kampioenschap in de startersklasse. Thuis moest nog wel de wedstrijd tegen Smash ’70 6 worden afgewerkt. De Hattemers maakten het de meiden niet moeilijk, de 5 punten bleven in Nunspeet. De Leogangers hebben uiteindelijk maar liefst 35 punten in 8 wedstrijden behaald. Een ongekende prestatie, er zijn maar 5 punten weggegeven. Volgend seizoen komen ze uit in de 5e klasse. Vanuit de startersklasse een pittige overgang, maar het team heeft laten zien dat het er klaar voor is.

Bij het 2e jeugdteam van NTC Leogang was er sprake van een ware apotheose op de laatste wedstrijddag. Helaas eindigde het seizoen alsnog in mineur voor de Leogangers. Emmeloord stond aan kop met 68 en kreeg de nummer 6 Wijhe op bezoek. Het team van Bastiaan van de Poel, Edward Visser, Lennart Smit en Rinse van de Beek volgde met 1 punt minder en kreeg de nummer 4 Smash ’70 3 op bezoek. De Leogangers hadden het niet meer in eigen hand, er mochten in ieder geval geen punten gemorst worden. Tijdens de wedstrijden werd er druk met Emmeloord gecommuniceerd met de mobieltjes zodat spelers en begeleiders op de hoogte bleven van de voortgang. De Nunspeters gingen voortvarend van start. Het geloof in het kampioenschap werd steeds groter, wedstrijd na wedstrijd werd er gewonnen. Toen duidelijk werd dat Emmeloord 1 punt had verloren, raakten de Leogangers bijna in extase, het kampioenschap was nooit zo dichtbij geweest. Bij 7-0 begon Visser zijn 3e wedstrijd. Wellicht kwam het door de druk, hij kwam niet goed in zijn spel en verloor in 4 games. Het kampioenschap ging daardoor alsnog naar Emmeloord dat het seizoen afsloot met 77 punten, gevolgd door Leogang met 76 punten.

De uitslagen in de laatste speelronde: Leogang 1 - Blauw-Wit 1 8-2, Leogang 2 - Smash ’70 3 9-1, Leogang 3 - Smash ’70 5 6-4, Leogang 4 - DTV ’84 2 9-1, Leogang 5 - Trias 2, Leogang 6 - Smash ’70 6 5-0.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden