Ongekend succes voor springers GV Nunspeet


Foto: eigen foto

Ongekend succes voor springers GV Nunspeet

  Sport

Nunspeet - Ongekend succes bij de Nederlands Kampioenschappen groepsspringen op 9 december in Sittard. De jeugd en junioren B niveau hadden zich op alle onderdelen geplaatst voor dit kampioenschap.

In de ochtend was het de beurt aan de jeugd meiden. Vol zenuwen begonnen ze aan hun eerste onderdeel plankoline/kast. De sprongen werden keurig en hoog uitgevoerd. Dit bleek wel aan de 21 punten die verscheen op het scorebord. De teams die volgden sprongen ook erg netjes en de wedstrijd bleef spannend. Maar de concurrentie kwam niet boven de 21 punten uit, de eerste titel Nederlands Kampioen was binnen voor de jeugd van GV Nunspeet. Zodra je een eerste plaats behaalt met meer dan 20 punten, ben je verplicht te promoveren naar het A niveau, het hoogste niveau van Nederland. Hiermee schrijft de jeugd van GV Nunspeet geschiedenis door volgend jaar landelijk te moeten uitkomen in het A niveau. Tevens haalden ze op dit onderdeel de hoogste dagscore.

Op het onderdeel minitramp/pegasus wisten ze een prachtige tweede plek te behalen. Op de onderdelen airtrack en minitramp belanden ze net naast het podium op een vierde plek.

In de middag was het de beurt aan de junioren mix B. Ook zij gingen strijden voor een gouden plak op dit NK. Op de onderdelen plank/pegasus en minitramp/pegasus wisten ze die gouden plak in de wacht te slepen. Op het onderdeel minitramp/tafel werden ze tweede en op de onderdelen airtrack en minitramp behaalden ze een derde plaats.

Een verpletterend resultaat tijdens dit Nederlands kampioenschap in Sittard. De groep staat onder leiding van Mariska Verhaart en wordt geassisteerd door Lucas Klerks en Louise Visser.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden