Goud en brons voor turnsters GV Nunspeet


Foto: eigen foto

Goud en brons voor turnsters GV Nunspeet

  Sport

Nunspeet - Op zaterdag 9 december werd in Beekbergen de eerste plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie gehouden. Tijdens deze wedstrijd kwamen er 6 turnsters uit voor Gymnastiekvereniging Nunspeet. Djamilla Hendriksen turnde zich naar een bronzen medaille en Britt Wijnne mocht het goud mee naar huis nemen.

In de eerste ronde mocht Inge Drost (Pupil) laten zien wat ze kon. Inge begon erg goed op sprong (2e), ook op de andere toestellen turnde ze goed. Door een foutje op vloer, waar ze zelf niks aan kon doen, werd ze uiteindelijk 11e.

Tijdens de tweede ronde was Leah Bouw (Instap) aan de beurt. Het was voor Leah haar eerste echte wedstrijd. Leah turnde een prachtige brugoefening en ook bleef ze met de koprol en de andere elementen op de balk. Uiteindelijk werd Leah 9e.

Eind van de middag waren de senioren aan de beurt. Mirjam Koning begon erg sterk op brug (2e). Op balk liet ze een mooie oefening zien en ook op sprong scoorde ze hoog. Helaas mislukte haar vloeroefening, hierdoor daalde Mirjam behoorlijk in het klassement. Mirjam werd uiteindelijk 9e. Renate Landolt liet een prachtige vloeroefening zien (1e) en ook op sprong maakte ze twee goede sprongen (1e). Na vier toestellen had Renate net niet genoeg punten om het podium te halen, ze eindigde op een 4e plek. Djamilla Hendriksen turnde een erg sterke balkoefening met mooie elementen (1e). Op vloer liet ze een sierlijke vloeroefening zien. Djamilla heeft de afgelopen weken niet kunnen trainen vanwege een blessure en turnde onverwachts een erg goede wedstrijd, wat uiteindelijk goed was voor een bronzen medaille. Britt Wijnne turnde een erg stabiele wedstrijd zonder grote fouten. Op brug turnde ze een goede oefening (3e) en op balk liet ze een prachtige oefening met veel lenigheid zien. Uiteindelijk haalde ze voor de uitvoering op balk (2e) de hoogste score van iedereen. Het stabiele turnen werd beloond met een gouden medaille.

De turnsters en trainsters Gerda van den Outenaar en Manouk Deen mogen trots zijn op de behaalde resultaten. De tweede plaatsingswedstrijd wordt gehouden op 3 februari in Beekbergen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden