Uitputtingslag op halve marathon


De kopgroep onderweg tijdens de halve marathon van Nunspeet. Door de hoge temperaturen waren er meer uitvallers dan in voorgaande jaren. Foto: Harry van 't Veld.
De kopgroep onderweg tijdens de halve marathon van Nunspeet. Door de hoge temperaturen waren er meer uitvallers dan in voorgaande jaren. Foto: Harry van 't Veld. (Foto: Hans Assink)

Uitputtingslag op halve marathon

  Sport

NUNSPEET - Extra waterposten waren er zaterdag nodig om de zesde Halve Marathon van Nunspeet tot een goed eind te brengen. Door de hoge temperatuur waren er veel uitvallers. Erik Driesen uit Vollenhove won in een tijd van 1.13.56. Bij de dames was de Duitse Anna-Lina Dahlbeck de snelste in 1.24.28

Met het aantal deelnemers van ruim 500 is de organisatie in zijn sas. "Over de opkomst zijn we tevreden. Dat was naar verwachting'', zegt Henk Mentink van organisator Loopgroep 2000. "We wisten dat we concurrentie hadden van Rotterdam.''

De lopers kwamen uit zeventig verschillende plaatsen in Nederland. Ook kwamen er Marokkanen en Duitsers aan de start. Het weer was volgens Mentink wel 'een heet hangijzer'. "Het was de eerste lentedag en het was vrij warm. Samen met het glooiende parcours werd het daardoor zwaar. Op de halve zijn veel mensen halverwege gestopt. Er waren minder finishers.''

De halve leverde een spannende strijd op tussen het trio Erik Driesen, David Hemstede uit Arnhem en Wilfred Verhagen uit Woerden. Driesen won in 1.13.56 voor Hemstede (1.14.59) en Verhagen (1.15.31). "Ondanks de hoge temperaturen toch aardige tijden'', zegt Mentink. De broers Kanfaoui uit Marokko werden vierde en vijfde.

Bij de dames was de Duitse Anna-Lina Dahlbeck op weg naar een parcoursrecord. Mentink: "We zijn haar tegemoet gereden en toen stond ze langs kant met maagkrampen. Ze heeft wel een paar minuten langs de kant gestaan. Ze miste het record op drie minuten.'' De tijd van Dahlbeck was wel de tweede ooit in Nunspeet. Elsemieke de Vos uit Ede werd tweede in 1.30.01.

Op de 10 kilometer ging de winst naar Nick van Nieuwenhuizen uit Arnhem in 33.11 en bij de dames won Marleen Vos uit Lelystad de 10 kilometer in 43.59. op de 5 kilometer snelde Linda Ooms uit Tonden gedecideerd naar de overwinning in 18.49 voor Janine Klashorst uit Utrecht in 19.37. Bij de mannen won Christoph Verhalen uit Duitsland in 16.32 voor Jan Schra uit Zwolle in 16.52 en Vincent Maalderink uit Zutphen in 17.19.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden