VV Hulshorst heeft nog drie wedstrijden om zich veilig te spelen in 3B. Voorlopig staat de ploeg van trainer Kuis op een nacompetitieplek. Zaterdag komt VV Barneveld op bezoek.
VV Hulshorst heeft nog drie wedstrijden om zich veilig te spelen in 3B. Voorlopig staat de ploeg van trainer Kuis op een nacompetitieplek. Zaterdag komt VV Barneveld op bezoek. (Foto: Hans Assink)

Beslissende serie voor Hulshorst

  Sport

HULSHORST -  Met nog drie wedstrijden te gaan staat VV Hulshorst op een nacompetitieplek. "We moeten nog één plekje stijgen'', zegt trainer Martijn Kuis. Komende zaterdag speelt Hulshorst thuis tegen directe concurrent VV Barneveld.

De ploeg van Martijn Kuis heeft in de derde klasse B twee clubs onder zich: Stroe en Elspeet. Hulshorst en Stroe hebben 22 punten uit 23 wedstrijden. Elspeet lijkt de dupe te gaan worden, met maar 17 punten uit 23 wedstrijden.

Naar boven toe staat SDS op de veilige elfde stek (met 24 punten) en zijn VV Barneveld en Otterlo (beiden 25 punten) nog in de buurt. Afgelopen zaterdag haalde Hulshorst er geen punten bij. De ploeg van Kuis verloor met 4-0 bij Terschuurse Boys. Of het kansloos was? "Nee'', zegt Kuis resoluut. "Maar we stonden binnen tien minuten wel met 2-0 achter. We begonnen slecht aan de wedstrijd.'' De 1-0 viel uit een corner, de 2-0 was een penalty. "De bal viel ongelukkig op de hand'', zegt Kuis. "Maar Terschuur was veel beter. In de rust had het ook 3- of 4-0 kunnen staan.'' In de tweede helft zag Kuis een ander Hulshorst. "We hebben wat omzettingen gedaan in de rust. We zijn aanvallender gaan voetballen. Of het een succes was? Niet op basis van uitslag, maar wel qua voetbal. We hadden twee, drie hele grote kansen op de aansluitingstreffer en dan had ik het nog wel eens willen zien. Maar we laten na om te scoren. In de blessuretijd maken zij de 3- en de 4-0. 4-0 lijkt kansloos, maar we hebben wel degelijk kansen gehad om doelpunten te maken. We hebben in de tweede helft het niveau gehaald dat we kunnen halen. Of dat de burger moed geeft? Zeker.'' Van Terschuurse Boys verliezen, dat kan, vindt Kuis. "Terschuur staat op de tweede plaats. En wij zijn een degradatiekandidaat. Zo reëel moet je zijn. Maar de tweede helft van ons geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.''

Hulshorst speelt nog tegen VV Barneveld, Terschuurse Boys (thuis) en op de laatste speeldag uit tegen Elspeet. "Ik denk dat we in die drie wedstrijden in ieder geval zes punten moeten halen.''

Meer berichten