VV Elspeet pakte zaterdag de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse. De promovendus won met 2-1 van Batavia. Op de laatste speeldag is Hulshorst de tegenstander.
VV Elspeet pakte zaterdag de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse. De promovendus won met 2-1 van Batavia. Op de laatste speeldag is Hulshorst de tegenstander. (Foto: Hans Assink)

Gretig Elspeet leeft nog na verdiende zege op Batavia

  Sport

ELSPEET - VV Elspeet staat nog wel onderaan in de derde klasse B, maar kan zich met nog twee wedstrijden te gaan ook zomaar veilig spelen. De ploeg van trainer Jan de Ruiter won zaterdag met 2-1 van Batavia en heeft weer aansluiting met de rest. "We zijn in ieder geval nog steeds in leven'', zegt De Ruiter.

Bij een nederlaag tegen Batavia en winst van VV Stroe was VV Elspeet gedegradeerd. Maar Stroe verloor met 1-0 bij Zwart Wit en Elspeet won met 2-1 van Batavia. Elspeet heeft nu nog maar twee punten minder dan Stroe, terwijl VV Barneveld, SV Otterlo en VV Hulshorst vijf punten meer hebben dan Elspeet.

"Stroe moet volgende week tegen VIOS en VIOS kan nog nacompetitie halen. Zwart Wit speelt tegen Barneveld en Zwart Wit kan ook nog nacompetitie halen. En Hulshorst speelt tegen Terschuurse Boys en die kunnen bij een misstap van de koploper nog kampioen worden. Alles is nog mogelijk'', zegt De Ruiter.

Elspeet gaat zaterdag op bezoek bij Otterlo en krijgt op de slotdag Hulshorst thuis. De Ruiter maakte voor het duel tegen Batavia de inschatting dat zijn ploeg in de laatste drie wedstrijden minimaal zeven punten nodig heeft. Tegen Batavia was één puntje eigenlijk al goed. Het werden er drie. "De zege was zeker verdiend'', zegt De Ruiter. "Wij waren veel gretiger, energieker en hadden meer vechtlust. Batavia kwam niet aan het voetballen toe. Er kwam irritatie in hun ploeg, daar hebben wij ons voordeel uitgehaald.'' Na rust kwam Batavia op 0-1. In het laatste kwartier scoorde Elspeet twee keer. Eerst zorgde Niels van den Steeg voor de 1-1 en even later pegelde Ryan Schouten de 2-1 binnen. "Een fantastisch doelpunt'', zegt De Ruiter. "Niet alleen wij, maar heel Elspeet was blij'', aldus de trainer, die uit met 8-1 van Batavia had verloren. Blijft wel staan dat Elspeet nog steeds de hekkensluiter is. De Ruiter: "Van de ene kant is het teleurstellend hoe we gedraaid hebben - het was te wisselvallig. En er is een tekort aan kwaliteit. Op een gegeven moment gaat je dat opbreken.'' Op bepaalde momenten zat het ook tegen, vindt de Ruiter. "Qua kansen gezien hadden we van Rood Wit en VV Barneveld moeten winnen. We hadden er zes punten bij moeten hebben. Dan had je wat makkelijker kunnen spelen. In plaats daarvan liep de concurrentie uit. En kwam de druk erop.''

Meer berichten