Winnend Hulshorst beslecht het lot van Elspeet


VV Elspeet ging zaterdag op eigen veld ten onder tegen VV Hulshorst en degradeert uit de derde klasse B. Hulshorst speelde zich veilig. Foto: Willemien van Duinen
VV Elspeet ging zaterdag op eigen veld ten onder tegen VV Hulshorst en degradeert uit de derde klasse B. Hulshorst speelde zich veilig. Foto: Willemien van Duinen (Foto: @Willemien van Duinen)

Winnend Hulshorst beslecht het lot van Elspeet

  Sport

Met een 1-3 zege op VV Elspeet heeft VV Hulshorst zich gehandhaafd in de derde klasse B. Voor Elspeet is het doek gevallen. Elspeet degradeert naar de vierde klasse. "Ze vochten voor hun laatste kans, maar ik zag het er niet aan af'', zegt Martijn Kuis, de trainer van Hulshorst.

door Hans Assink

Nunspeet – Voor Elspeet was het de laatste kans om de nacompetitie te halen. Hulshorst had zich een week eerder al veilig gespeeld, al was het gat met VV Barneveld maar drie punten. "Maar ons doelsaldo was plus 18 ten opzichte van Barneveld'', zegt Martijn Kuis.

Hulshorst maakte bij een zege nog kans op de derde periode. "Als Terschuurse Boys had verloren, hadden wij de derde periode gewonnen. Dat zou misschien iets teveel van het goede geweest zijn, maar als je 'm wint, dan verdien je 'm. Een toetje voor promotie was hartstikke mooi geweest, maar van de andere kant ook niet reëel. Wel hebben we een goede serie neergezet: we hebben 20 punten gehaald in 9 wedstrijden'', zegt Kuis.

Halverwege stond het bij Elspeet - Hulshorst 0-2. Brandon Akolade en Krijn Eckhardt maakten de goals. Na rust maakte Ruan Schouten nog wel de 1-2, maar niet veel later scoorde Bart de Zwaan de 1-3 en was het vonnis van Elspeet getekend. "We konden vrijuit spelen'', zegt Kuis. "En als Terschuur zou verliezen dan wilde ik niet het verwijt krijgen dat wij het tegen Elspeet hadden laten liggen. We moesten onze sportieve plicht doen. Bovendien wil je een derby nooit verliezen. Je kunt van ons niet verwachten dat we de wedstrijd tegen Elspeet maar even laten lopen. Elspeet moest winnen om nacompetitie af te dwingen, maar ze zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Ze konden geen aanspraak maken op een overwinning of zelfs maar een gelijkspel. De trainer van Elspeet gaf ook aan dat ze geen enkele aanspraak mochten maken op een punt.'' Met 31 punten uit 26 duels eindigt Hulshorst op plek 9. "Het is een loodzwaar seizoen geweest'', zegt Kuis. "In de eerste fase hebben we gewoon te weinig punten gehaald. Maar na de winterstop is het veel constanter geworden. Van de onderste zes hebben wij de minste goals tegen. Uiteindelijk hebben inzet, bezieling en teamspirit de doorslag gegeven en hebben we ons gehandhaafd. Ik ben echt trots op de jongens.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden