Tien jeugdteams strijden om hoofdprijs


Voetballers van diverse clubs in Europa maken hun opwachting bij het toernooi. Foto ter illustratie.
Voetballers van diverse clubs in Europa maken hun opwachting bij het toernooi. Foto ter illustratie. (Foto: Freeimages.com)

Tien jeugdteams strijden om hoofdprijs

  Sport

HULSHORST - Bij de sportpark De Eendracht is op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus voor de achtste keer het International Tournament U14. Tien jeugdteams van Europese topclubs strijden gedurende deze dagen in twee poules van vijf om de hoofdprijs.

door de organisatie

De organisatie begroet voor de eerste keer een beroemde Russische ploeg, een Tsjechische topclub en een Nederlandse debutant. De organisatie is dan ook trots om mee te delen dat ze er in is geslaagd om de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg naar Hulshorst te halen. De club werd viermaal Russisch kampioen, maar is misschien nog wel beroemder door winst van de UEFA Cup in 2008 onder leiding van trainer Dick Advocaat. Bekende oud-spelers van Zenit zijn onder andere Axel Witsel en natuurlijk Fernando Ricksen.

Daarnaast zal Slavia Praag zijn debuut maken op het ITU14 in Hulshorst. Dit is de oudste voetbalclub van Tsjechië en staat bekend om de uitstekende jeugdopleiding.

Debutanten
Verder zullen onder meer PEC Zwolle, Vitesse en de twee Deense ploegen F.C. Kopenhagen en Odense BK weer hun kunsten vertonen in Hulshorst.Ook Crystal Palace is weer van de partij om de toernooiwinst van vorig jaar te verdedigen. Bij de meeste edities zijn vaak een of meerdere debutanten en de editie van 2018 vormt daarop geen uitzondering.

Regionale club
De organisatie kan melden dat er wederom een grote regionale club haar opwachting maakt, deze keer is dat F.C. Utrecht. De Domstedelingen staan bekend om de goede jeugdopleiding en de organisatie is blij om deze mooie regionale club te verwelkomen op deze editie.

Regioteam
Naast de (inter)nationale betaald voetbalorganisaties doet er jaarlijks een regioteam mee. Spelers van de clubs vv Hulshorst, vv Nunspeet, vv Elspeet, DSV '61, Elburger SC, VVOG, vv Hierden en sv 't Harde binden ieder jaar de strijd aan met de toptalenten. Een prachtige ervaring voor deze regionale talenten.

Hoge niveau
Volgens Gerrit Bruinwoud van de organisatie draagt het toernooi bij aan de ontwikkeling van talentvolle voetballers uit binnen- en buitenland.
"Dit jaarlijks terugkerend evenement kenmerkt zich door het hoge niveau van de deelnemende ploegen. Het is voor de teams een uitstekende mogelijkheid om de voorbereiding te starten voor het nieuwe seizoen.En voor de spelers van het regioteam is het een ervaring die men de rest van hun leven niet meer zal vergeten."

Laatste nieuws

Kijk voor meer informatie, het speelschema en het laatste nieuws omtrent deelnemende teams op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden