Fanatiekelingen bij Heideloop


Esther Ellioth won de 10 kilometer bij de dames. Foto: Dick Baas.
Esther Ellioth won de 10 kilometer bij de dames. Foto: Dick Baas. (Foto: )

Fanatiekelingen bij Heideloop

  Sport

NUNSPEET - Alles was wat minder bij de Nunspeetse Heideloop. Door de weervoorspelling waren er minder deelnemers. De heide kleurde minder paars. Maar wat werd er fanatiek gelopen op de 5, 10 en 15 kilometer!

door Dick Baas

De Nunspeetse Heideloop werd voor de tiende keer gehouden. Voorafgaande aan de start van de 10 en 15 kilometer kon Corrie Jansen bekendmaken dat hoofdsponsor BCE een gift van duizend euro beschikbaar stelt voor een goed doel. Het bedrag is bestemd voor de aanschaf van een fietslabyrint voor locatie Piersonstraat van Philadelphia.

De gift aan Philadelphia komt bovenop het bedrag dat de Nunspeetse Heideloop elk jaar schenkt aan een goed doel. Dat doel is dit jaar de IJsvereniging Hulshorst.Hoofdsponsor BCE zocht in samenwerking met de Nunspeetse Heideloop een lokaal doel wat bewegen in de zorgsector stimuleert. Philadelphia locatie Piersonstraat was aan het sparen voor een fietslabyrint. Het is een beeldscherm dat bevestigd worden aan een hometrainer. Op het scherm kunnen dan mooie fietstochten gemaakt worden. Met de gift van de Heideloop kan de fietslabyrint nu aangeschaft worden.

Aan de lustrumeditie van de Heideloop namen 189 hardlopers en 68 wandelaars deel. Vooral de laatste groep was veel kleiner als gevolg van de weerberichten. Het parcours was redelijk zwaar. Het bleef droog. Voor lopen was het precies de juiste temperatuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden