Ponyclub Klein Maar Dapper flikt het weer


Het verenigingsteam van Ponyclub Klein Maar Dapper is weer Nederlands kampioen. Het team: Amber, Elvira, Petrice, Nienke, Anneke, Helma, Noreen, Lisa en Bo. Eigen foto.
Het verenigingsteam van Ponyclub Klein Maar Dapper is weer Nederlands kampioen. Het team: Amber, Elvira, Petrice, Nienke, Anneke, Helma, Noreen, Lisa en Bo. Eigen foto. (Foto: )

Ponyclub Klein Maar Dapper flikt het weer

  Sport

ERMELO / NUNSPEET - Weer pakt het verenigingsteam van Ponyclub Klein Maar Dapper een gouden plak. En dat is voor de vierde keer. Bij de Nederlandse kampioenschappen voor pony's op het Hippisch Centrum in Ermelo klonk het Wilhelmus voor het Nunspeetse team. De vier dressuuramazones en de vier springamazones gingen voor goud en behaalden goud.

De spanning was groot voor de instructrices Helma Franken en Nienke Begeman en de amazones Elvira van den Dragt, Noreen van den Dragt, Petrice Polinder, Lisa El Hayek, Amber Vriesema, Bo de Ruiter en Anneke Groothuis. Ze wisten dat ze een goed team hadden en een kanshebber voor het podium. Er deden in totaal vijfentwintig teams mee.

Bij de regiokampioenschappen waren de dressuuramazones al de allerbeste en ook op het Nederlands kampioenschap eindigden ze met maar liefst 840 punten. De springamazones moesten deze punten vasthouten. Zou dat lukken? De laatste amazone maakte wel twee kleine foutjes, maar met een totaal van 824 punten werd Klein Maar Dapper uit Nunspeet met een ruime voorsprong op de andere teams verenigingskampioen van Nederland. Vreugde en blijdschap waren enorm bij dit nog jonge team.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden