Janika van 't Hof sleept een gouden plak in de wacht.
Janika van 't Hof sleept een gouden plak in de wacht.

Gymnasten opnieuw op podium

  Sport

NUNSPEET - Afgelopen zaterdag deed GV Nunspeet in Twello mee aan de tweede plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie. De eerste ronde was de beurt aan Nikki van Olst, Maartje Grootes, Kirsten Heres en Lotte Bouw die allemaal een goede wedstrijd turnden. Lotte blonk uit op rek waar ze de hoogste notering had en brons mee naar huis nam. Nikki won de vorige wedstrijd zilver. Deze tweede wedstrijd ging het nog beter. Met name haar balkoefening sprong eruit en ze kon de gouden plak mee naar huis nemen. Samen met Nikki stond Kirsten op het podium. Kirsten won brons. Maartje Grootes eindigde op een mooie 7e plaats.

In de 2e ronde turnden Eva van Keulen en Nyah ten Brink. Zij lieten een mooie wedstrijd zien, maar kwamen net wat te kort. Ze werden 7e en 8e. Pascale van der Helm, Nena Vis, Talida Liefers en Lizette de Gruijter deden hun uiterste best in ronde 3. Toen de één van de balk viel, gingen de anderen er helaas ook af. Nena sprong eruit met een mooie brugoefening. Talida eindigde het hoogst in klassement en werd 9e. Nena werd 11e, Pascale en Lizette 14e.

De laatste ronde was voor Fleur van der Vegt, Maud Drost en Janika van 't Hof. Fleur liet een mooie vloeroefening waar zij een 8e notering mee behaalde. Na vier onderdelen werd zij 17e. Maud werd 5e op sprong en 6e op brug. Op vloer turnde ze voor het eerst een flikflak-salto. Janika is de aankomende Sanne Wevers op balk. Met een 6,5 aan d-score turnde zij de hoogste moeilijkheid op dit onderdeel. Stabiel en gracieus turnde zij haar oefening. Op sprong en brug zijn er nog verbeterpuntjes. Na een mooie vloeroefening stond Janika bovenaan in het klassement en mocht zij de gouden medaille in ontvangst nemen.

Meer berichten