Installatie zonnepanelen op bijgebouwen Driestwegkerk
Installatie zonnepanelen op bijgebouwen Driestwegkerk S. Benard

Duurzame Driestwegkerk realiseert 0 op de elektrameter in project zonnepanelen

Sport Deel je nieuws

De Protestantse Gemeente Nunspeet heeft vrijdag 17 juni 77 zonnepanelen in gebruik genomen, welke op het dak van de bijgebouwen van de Driestwegkerk zijn geplaatst. Het verbruik van het kerkgebouw aan de Driestweg in Nunspeet kan worden opgewekt met circa 40 panelen. Dus naast stroom voor eigen verbruik wordt bijna eenzelfde hoeveelheid duurzaam opgewekte energie aan het net geleverd.

Het was een zonnige vrijdag, voorafgaand aan een zonnig weekend waarop de installatie werd afgerond. De zonnepanelen leveren in deze tijd van hoge energieprijzen een mooie financiële besparing op.

Het project is volledig gerealiseerd door giften van de gemeenteleden. Leden konden één of meerdere panelen schenken. Leden die bereid waren een paneel te schenken ten behoeve van de stroomvoorziening van het kerkgebouw, kregen de mogelijkheid om gedurende 15 jaar met 2 panelen te participeren in de opbrengsten. Het enthousiasme binnen de protestantse Gemeente was zo groot dat binnen korte tijd na opening van de actie het aantal panelen werd bereikt waarmee 0 op de meter wordt gerealiseerd.

De Protestantse Gemeente Nunspeet wil een bijdrage leveren aan de opdracht een goed rentmeester te zijn voor onze aarde. Hierin past het opwekken van duurzame energie om daarmee medeverantwoordelijkheid te nemen in de zorg voor het klimaat.

advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 7 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 7 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 8 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48