Eerste plaats én goud voor Nena Vis.
Eerste plaats én goud voor Nena Vis.

Turnsters GV Nunspeet geven visitekaartje af

  Sport

NUNSPEET - De turnsters van GV Nunspeet (3e divisie) turnden hun derde wedstrijd in Beekbergen. Een belangrijk moment, want de twee beste wedstrijden tellen voor een plaats in de districstfinale. Na de districtsfinale is doorplaatsing mogelijk naar de halve finale NK.

In ronde 1 gingen Lotte Bouw, Kirsten Heres en Maartje Grootes van start. Zowel Lotte en Kirsten turnden niet hun beste wedstrijd. Nikki van Olst moest zich afmelden vanwege een blessure. Wel hadden zij een voortreffelijke eerste twee wedstrijden geturnd. Maartje turnde juist een hele goede wedstrijd en had een 2e notering op brug. Helaas net te weinig voor een podiumplaats. Ze werd vierde Alle vier turnsters zijn door naar de districtsfinale. Britt Wijnne kon na een blessure weer voorzichtig aan meedoen.

Nyah ten Brink en Eva van Keulen waren in ronde 2 aan de beurt. Eva werd na vier onderdelen zevende en blonk uit op brug waar zij een tweede notering behaalde. Ook heeft Eva het ticket voor de districtsfinale mee naar huis genomen. Nyah was ziek geweest en was nog niet voldoende hersteld. Danique de Groot kon vanwege een blessure niet meedoen.

Fleur van de Vegt, Janika van ’t Hof en Maud waren daarna aan de beurt. Fleur had zich tijdens de training verstapt dus kon niet uitkomen op sprong en vloer. Janika turnde netjes en scoorde ondanks een val op brug toch nog een mooie derde plaats. Janika is zeker van doorplaatsing. Maud is eerste reserve. Pascale van der Helm, Nena Vis, Lizette de Gruijter en Talida Liefers lieten ook een mooie wedstrijd zien. Nena straalde helemaal. Zij blonk uit op balk en brug. Op balk turnde zij de hoogste moeilijkheid. Met een puntentotaal van 44.775 haalde zij goud. Naast Nena is ook Talida door naar de districtsfinale.

Meer berichten