<p>Hellebrekers bestaat een halve eeuw en verhuist na de zomervakantie naar de nieuwe hoofdvestiging aan De Wieling in Nunspeet.&nbsp;</p>

Hellebrekers bestaat een halve eeuw en verhuist na de zomervakantie naar de nieuwe hoofdvestiging aan De Wieling in Nunspeet. 

(Foto: Hellebrekers)

50-jarig Hellebrekers écht familiebedrijf

  Zakelijk

Wat 50 jaar geleden begon aan de Beukenlaan met zeven medewerkers, is uitgegroeid tot een bedrijf met 250 vakmensen. Naast de hoofdvestiging in Nunspeet kent Hellebrekers nog vier vestigingen: drie in Nederland en één in België. Hellebrekers bestaat uit twee onderdelen: Water en Leisuretechniek en Industriële Automatisering.

NUNSPEET - In elke provincie heeft Hellebrekers wel een zwembad of sportaccommodatie op haar naam staan. Ook in België zijn er al vijf zwembaden gebouwd. De wensen en eisen ten aanzien van zwembaden van toen zijn niet meer te vergelijken met die van nu. Ook de technieken zijn veranderd en verbeterd: denk aan gasloze accommodaties, chloorvrije zwembaden, de inzet van warmtepompen, of UV-desinfectie. Ook Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Zeewolde krijgen dit jaar een nieuwe sportaccommodatie; door Hellebrekers gebouwd met de nieuwste technieken.

Naast sportaccommodaties bouwt Hellebrekers ook zwembaden op luxe megajachten. Ook is Hellebrekers betrokken bij andere bijzondere projecten. In Artis genieten de dieren van optimale waterkwaliteit. Vissen, zeeleeuwen, krokodillen en pinguïns mogen geen chemicaliën in het water. De door Hellebrekers ontwikkelde golfslagmachines staan al sinds 2010 in de theaterhangaar van de Soldaat van Oranje'

Hellebrekers Industriële Automatisering optimaliseert productieprocessen en gebouwbeheersystemen voor bekende industriële bedrijven. Iedereen in Nederland kent of heeft wel één of meerdere producten in huis waarbij Hellebrekers in het productieproces een rol heeft gespeeld. Zo is Unilever al jaren een klant en zijn er de processen van o.a. Calvé pindakaas en Ben & Jerry's geoptimaliseerd. Ook de kleurscheidingen in de Aqua Fresh tandpasta lukt dankzij hun software. Een bijzonder project betreft de inzet van de software van Hellebrekers bij het kweken van insecten. Insecten die nutriënten (bijvoorbeeld eiwitten) leveren voor de voedingsindustrie.

Ook in de betonindustrie is men actief. Tien jaar geleden werd Jonker overgenomen. Jonker ontwikkelde slimme automatiseringssoplossingen voor deze sector. De vestiging in Haaksbergen zorgt er onder andere voor dat de Remix betoncentrales een zo hoog mogelijk rendement behalen.

Hellebrekers is een familiebedrijf. Er wordt veel voor de medewerkers georganiseerd: van mountainbiketochten tot barbecues, van dart- en pokertoernooien tot pub-quizzen. Het gemiddelde dienstverband is zeven jaar.

Door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden