Weekmarkt Nunspeet tijdelijk verspreid

  Zonder foto

NUNSPEET - De Nunspeetse weekmarkt wordt met ingang van donderdag 28 mei tijdelijk op het marktplein én het Whemeplein en een deel van de Ds. De Bouterlaan gehouden. Ook komen er geen kramen langs winkels te staan. Hierdoor is een ruime opzet mogelijk waardoor ook de non-food kramen weer aanwezig kunnen zijn op de weekmarkt.

Het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet heeft hiertoe besloten nadat door het nemen van extra maatregelen de noodzakelijke afstand tussen marktbezoekers onderling in acht kan worden genomen. Zo zijn de looppaden tussen de kramen minimaal vier meter, zit- of stagelegenheden zijn niet toegestaan, voedsel dat vers wordt bereid mag niet op de markt worden genuttigd en extra toezichthouders zullen de naleving van de maatregelen in de gaten houden, en - indien nodig - mensen daar op aan spreken.

Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte legt uit: “Met de genomen extra maatregelen is het voor iedereen ruimschoots mogelijk om zich op de weekmarkt aan de 1,5 meter onderlinge afstand te houden. Daarnaast verzoeken wij iedereen zo veel mogelijk alleen te komen en de richtlijnen goed in acht te blijven nemen”.

De gewijzigde (tijdelijke) opzet van de weekmarkt zal iedere week worden geëvalueerd.

Volgende week donderdag, 21 mei, is er geen weekmarkt in verband met Hemelvaartsdag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden